6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Antonia Ružić igra u utorak drugi profesionalni turnir – jaki Zagreb Ladies Open

Naša međimurska tenisačica Antonia Ružić i u mađarskom Gyoru odigrala je prošli tjedan vrlo dobar drugi ITF juniorski turnir 2. kategorije u nizu, ali je nažalost zapela u četvrtfinalu u meču koji je praktički imala dobiveni protiv 5. nositeljice Guth. Naime, vodila je u odlučujućem setu 5:3, da bi onda dopustila svojoj protivnici preokret i pobjedu od 2:1 u setovima, 5:7 u trećem. Tako je Antonia u Mađarskoj nakon 95 zaradila još 30 bodova za juniorsku ITF listu. Moglo je i više, ali nedostajalo je malo više koncetracije i sreće da se plasira u polufinale.

Međutim, ovaj poraz možda je i dobrodošao da kroz trening još više podigne nivo igre, fizičku i psihičku spremu, jer čeka je najveći izazov karijere. Naime, u posljednji trenutak kao najbolja hrvatska juniorka dobila je wild-card za najveći ITF Challenger seniorski ženski turnir u Hrvatskoj – Zagreb Ladies Open.

Od 1. do 8. rujna na terenima Tenis centra Maksimir održat će se Zagreb Ladies Open, ženski teniski turnir iz serije ITF Challenger, s nagradnim fondom od 60.000 USD+H. Na ovogodišnjem jubilarnom 10. izdanju nastupit će igračice iz 40-ak zemalja svijeta.

Na turniru će inače nastupiti dvije prošlogodišnje finalistice Paula Ormaechea i naša Tereza Mrdeža koja je pobijedila, a 1. nositeljica je Austrijanka Barbara Haas 144. igračica svijeta.

Sada je u toj jakoj konkurenciji turnira i naša Međimurka Antonia Ružić. Turnir u Zagrebu igra se u drugom tjednu US Opena, pa nema onih najboljih igračica koje su među 100, ali zato su ovdje igračice između 100. i 200 mjesta na ljestvici najboljih tenisačica svijeta, koje igraju ITF i kvalifikacije za najveće svjetske WTA i Grand Slam turnire.

Središnji teren TC Maksimir na kojem se igra Zagreb Ladies Open                                      Foto: Revija Tenis

Nakon što su ovog ponedjeljka završene kvalifikacije, glavni turnir starta u utorak. Naša Antonia Ružić igra ne prije 15 sati i to na središnjem terenu TC Maksimir, što će biti jedan od udarnih mečeva dana. Nakon što se narednih sati očekuje da značajno padne temperatura uz kišu u ponedjeljak na utorak u noći, tijekom dana bi se trebalo bi se razvedriti, tako da bi igračice poslijepodne u Zagrebu trebale imati idealne uvjete za igru uz 20-ak Celzijusa.

Protivnica najboljoj hrvatskoj juniorki bit će iskusna talijanska tenisačica 26-godišnja Martina Trevisan koja je trenutačno 193. tenisačica svijeta i 8. nositeljica ovog turnira. Nema nekih većih rezultata kada se susretne s boljim igračicama od sebe, posebice na WTA touru, ali postiže solidne rezultate na ITF touru koji je drže među onima koje mogu “profesionalno živjeti od tenisa”.

Talijanki će ovaj ITF turnir koji ima bogati fond zasigurno biti veliki izazov, jer ovdje se može zaraditi puno većih novac nego na 25-icama i sličnim turnirima koje također igra. Upravo na jednom takvom je prošli tjedan bila u polufinalu, nakon što se vratila iz SAD-a gdje je uglavnom neuspješno odigrala nekoliko turnira na svojoj omiljenog hard podlozi.

Ružić će to biti nakon Tučepa gdje je odmjerila snage s igračicama koje se vrte oko 500. mjesta na WTA listi i pokazala da može igrati protiv njih, najveći izazov u karijeri, a ostaje za vidjeti može li se u ovom trenutku nositi s tako iskusnim igračicama koje su među 200 najboljih na svijetu.

Što se tiče samog turnira, on je dobrodošao za sve naše igračice koje se bore za prve WTA, odnosno što veći broj ITF bodova koji su novost na ženskom PRO touru od ove godine.

– Ovo je vrlo važno natjecanje za naše tenisačice koje s mogućnošću igranja doma mogu napraviti svoje prve velike iskorake u profesionalnom tenisu – rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Čakovčanka Nikolina Babić upravo u tom smjeru na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja turnira.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE