13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Antonia Ružić u 3. kolu Orange Bowla u konkurenciji do 14 godina

Odlične vijesti stižu s Floride iz Miamija gdje Antonia Ružić iz Orehovice, članica TK Franjo Punčec Čakovec, najbolja međimurska tenisačica do 14 godina i trenutačno 2. u Hrvatskoj igra Orange Bowl International Championship u konkurenciji do 14 godina, turnir koji se vodi kao neslužbeno prvenstvo svijeta, jer na njemu igraju svi najbolji juniori u toj uzrasnoj kategoriji iz SAD-a i 75 zemalja sa svih kontinenata.

Antonia Ružić
Antonia Ružić s hrvatskom zastavom na Orange Bowlu u Miamiju

Turnir u kojem je u glavnom ždrijebu čak 128 tenisačica krenuo je u srijedu, a naša Antonia prošla je kao nepostavljena igračica u dva dana, u 3. kolo među najbolje 32 na turniru.

U 1. kolu najprije je izbacila 17. nositeljicu Amerikanku Reese Brantmeier rezultatom 4-6 6-4 6-1. Jučer u četvrtak pak je bila još sigurnija protiv Japanke Mio Kozaki i slavila novu pobjedu u dva seta: 6-4 6-2.

– Osjećam se dobro i motivirana sam za svoju slijedeću protivnicu, kratko je poručila Antonia koju na turniru prati čakovečki trener iz TK Franjo Punčec Tomislav Hublin.

Antonia Ružić i Tomislav Hublin
Na neslužbenom prvenstvu svijeta do 14 godina Antonia Ružić i njezin trener Tomislav Hublin

Ovaj petak čeka je do sad najteža prepreka na turniru, 9. nositeljica Amerikanka Ellie Coleman koja je bez problema u dva seta prošla prve dvije prepreke. Riječ je o igračici koja je kao i Antonia ove sezone počela igrati u konkurenciji starijih igračica do 16, odnosno 18 godina i zaredala s pobjedama, pa će to biti veliki test za našu igračicu. Sretno Antonia!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE