Andrej Hladnik postao prvak Hrvatske i pobjednik Sljemenskog maratona

Prošlu nedjelju, 17. srpnja, na Sljemenu je u organizaciji AK Sljeme održan tradicionalni Sljemenski maraton koji je ove godine ujedno bio Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Trkači su mogli nastupiti u utrci maratona na 42 km (PH), pojedinačno na utrci na 14 km te u štafetama (tri člana po 14 km). Na svim utrkama nastupilo je ukupno oko 400 natjecatelja, dok se AK Varaždin predstavio s 10 maratonaca i šest članova u štafeti te jednim pojedinačno na utrci od 14 km.

Izvrstan nastup Andreja Hladnika

Ljetno doba i nešto kasniji start utrke u 10:30 dodatno su otežali ovu tešku utrku. Trčala se kružna staza od 14 km gdje je visinska razlika samo po jednom krugu iznosila gotov 600 m, tako da se maratoncima ukupno nakupilo blizu 1800 metara visinske razlike. U izuzetno teškim uvjetima najbolje se snašao Andrej Hladnik koji je cijelo vrijeme kontrolirao utrku da bi nakon 35 km prebacio u petu brzinu i uvjerljivo s više od tri minute prednosti prvi prošao ciljem (3:31:14).

Utrka maratona je ujedno bila i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze čime je Andrej postao i službeni prvak Hrvatske.

– Ovom pobjedom je naš Andrej samo opet potvrdio kako spada u sam vrh najboljih brdskih i planinskih trkača naše države. Bravo i izuzetno velika čestitka Andreju na pobjedi i tituli prvaka Hrvatske, poručili su iz AK Varaždin.

Utrka maratona se ujedno bodovala i za ekipno PH (boduje se troje najboljih iz kluba) pa je trojac Andrej Hladnik, Nikola Štefanić i Josip Mijaković osvojio drugo mjesto, iza AK Sljeme.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE