Aida Trstenjak srebrna na turniru Svjetske lige za mlade

Aida Trstenjak, karatistica čakovečkog Globusa postigla je odličan rezultat na turniru Svjetske lige za mlade koji je održan u ciparskom Limassolu. Ušla je u finale turnira u svojoj kategoriji i osvojila drugo mjesto. 

Odličan nastup mladih karatist(ic)a Globusa-Mala Subotica

Početak lipnja 2021. i dane provedene u Cipru karatisti Globusa sigurno će dugo pamtiti. Glavni razlog je onaj sportski – medalja koju je osvojila Aida Trstenjak, ali i drugi dobri rezultati članova kluba.

Od 4. do 6. lipnja Limassol je bio domaćin Svjetske lige, a dio 20-ero člane hrvatske ekspedicije bilo je i devet članova KK Globus iz Čakovca-Male Subotice. 

Prvi dan natjecanja u drugom najvećem gradu otočne države u Sredozemnom moru bio je sretan za mladu Aidu Trstenjak.

Članica našeg kluba suvereno je dogurala do finala dobivši na tom putu izuzetno teške protivnice iz Francuske i Ukrajine. U dvoboju za najsjajnije odličje bolja je s 2:0 bila predstavnica Mađarske.

Ovime je Aida pokazala da na nju Hrvatski karate može ozbiljno računati s obzirom da je na zadnjem svjetskom kupu (prije prekida zbog pandemije) održanom u našem Umagu 2019. bila zlatna.

Odličan nastup imali su i Laura i Sven Strahija. Iako su pokazali izvrsnu formu, Laura i Sven na kraju su nesretno izgubili odlučujuće borbe za broncu od favoriziranih domaćih predstavnika, te su se ovoga puta trebali zadovoljiti visokim petim mjestima.

Drugog i trećeg dana nastupili su Lovro Farkaš, Kristian i Nikola Topličanec, Leona Gulija, Ana Filipović i Josip Slukić.

Nažalost svima je nedostajalo i malo sportske sreće jer su se prvi put primjenjivala nova sudačka pravila poput manjeg broja sudaca na borilištu.

Umjesto dosadašnjih pet, po novome ih sudi tri. Najbliže medalji bila je Ana Filipović koja je nakon odličnih mečeva i vodstva u četvrtfinalu u zadnjim sekundama izgubila šansu za medalju.

Ekipu je na Cipar vodio trener Dejan Slukić koji je bio izuzetno zadovoljan rezultatima. – Jedini smo od hrvatskih predstavnika osvojili medalju. Prije dvije godine, kada je na Cipru bilo čak 50 natjecatelja iz Lijepe naše, nitko nije uspio uzeti medalju. To dovoljno govori o poslu kojeg smo napravili. Uz malo sreće moglo je biti i još bolje, ali moramo si priznati da je i ovako jako dobro, komentirao je nastup Slukić.

Lijepo iskustvo Cipra

O popratnim stvarima koje su okruživale nastup na Svjetskoj ligi istaknuo je testiranja.

– Bez obzira što smo se cijepili i što smo obavili PCR test prije polaska na put, morali smo  se svaki put kada smo ulazili u dvoranu dodatno testirati brzim antigenskim testom. Ne samo natjecatelji, već i mi treneri, izjavio je i dodao kako Svjetska karate federacija ne priznaje potvrde o cijepljenju.

Govoreći o brojnim drugim dogodovštinama rekao je kako se nije moglo uživati u ljepotama Cipra jer se živjelo na relaciji dvorana – hotel, ali za taj transfer imali su posebno vozilo.

Kombi koji je imao volan na desnoj strani. Naime, nedaleko Limassola nalazi se britanska vojna baza i enklava Akrotiri pa ne čudi što se tamo nalaze vozila prilagođena vožnji po lijevoj strani prometnice.

– Taj volan je najviše bio zabavan mladima. Vozač se brzo prilagodio i nije bilo problema, ali dečki i cure su se dobro nasmijal, izjavio je trener Globusa koji je u Cipru obnovio svoju trenersku licencu za nastupe na službenim natjecanjima Svjetske karate federacije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE