14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

4 osnovne vještine potrebne u pokeru

Poker je po mnogima jedna od najboljih igara koje se mogu igrati u društvu ili u casinu za stvarne novce. Mnogi će reći da se radi o igri na sreću, dok ona to definitivno nije. U pokeru će pobjedu odnijeti igrač koji je vještiji, upravo je to ono što ovu poznatu igru odvaja od drugih igara na sreću. Kako bi otišli korak dalje, sada kad smo već spomenuli vještinu, definitivno vrijedi i spomenuti o kojim je točno vještinama riječ. Njih je ukupno četiri, a reći ćemo ponešto o svakoj.

Matematika

Sposobnost brzog računanja vjerojatnosti onoga što bi drugi igrači mogli imati u svojim rukama vrlo je korisna vještina. Razumijevanje općih vjerojatnosti svake ruke uvelike pomaže igraču da donese najbolju moguću odluku na temelju karata na stolu i karata koje drži u ruci. Također, razumijevanje potencijalnih ishoda svakog dijeljenja od krucijalne je važnosti za igrača pokera i značajno će povećati šanse za pobjedom. Možemo stoga reći kako je matematika zapravo osnovna vještina koju je potrebno savladati kako bi igrač bilježio bolje rezultate u pokeru. Budući da poker zahtijeva donošenje puno teških odluka, brzi izračuni mogu pomoći u predviđanjima situacije i pomoći kod raznih segmenata same igre.

Psihologija

Ishod jednog dijeljenja ne ovisi uvijek isključivo o snazi karata koje svaki igrač ima, već u razumijevanju svog protivnika. Drugim riječima, igrač koji posjeduje najbolje karte nije uvijek onaj koji će pokupiti sve uloge.Prilikom svakog dijeljenja, igrač razmišlja o tome koliko je jaka njegova ruka, što bi mogao imati njegov protivnik i što bi se moglo pojaviti na stolu. Igrači moraju znati odgovor na sva tri ova pitanja i biti u mogućnosti manipulirati njima kako bi maksimizirali potencijalne dobitke i minimalizirali potencijalne gubitke.Čitanje ostalih igrača za stolom i mogućnost da protivnici pogrešno pročitaju vaše reakcije na ruku mogu biti ključ pobjede i zato je psihologija jako važna.

Disciplina

Disciplina često čini razliku između toga hoćete li na kraju pobijediti ili izgubiti u pojedinoj partiji pokera. Početnici su obično manje disciplinirani od iskusnih pokeraša. Teško je u startu donijeti neku tešku odluku jer je uvijek lakše, primjerice, nastaviti igrati i ulagati samo da bi vidjeli što će na kraju izaći. Taj se nedostatak discipline često pokazuje vrlo skupim, jer u takvim situacijama igrač uglavnom neće biti zadovoljan ishodom koji je tako nestrpljivo čekao. S druge strane, disciplinirani igrač pokera znat će kada treba igrati, a kada odustati. Naravno, što je igrač discipliniraniji, ima veće šanse početi bilježiti stvarni profit za poker stolovima, a to se lako može primijeniti i na druge casino igre.

Razumijevanje odnosa rizika i nagrade

Razumjeti odnos rizika i nagrade znači da igrač mora odlučiti vrijedi li riskirati da bi pobijedio ili ne. Kao što znamo, svako dijeljenje može imati dva ishoda za igrača – dobitak ili gubitak. Dobri igrači pokera obično su izvrsni u procjeni rizika i u razumijevanju isplati li se nastaviti igrati u teškim situacijama. U pokeru doslovno svako dijeljenje sa sobom nosi rizik, čak i ako igrač ima najjaču moguću kombinaciju karata u početnoj fazi. Ako je svjestan rizika od gubitka u toj situaciji, puno će lakše biti svjestan istoga i u nekim težim situacijama.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE