7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

4. HNL: Preokret Varteksa u Prelogu

U derbiju kola 4. HNL Čakovec-Varaždin, Varteks je u Prelogu bio uspješniji od Mladost Kometa i najmanje na jedan dan drži čelo ljestvice. Pred oko 300 gledatelja od kojih je bio veliki broj navijača Varteksa, popularnih White Stonesa, domaćin se dobro držao u prvom dijelu i stvorio nekoliko izglednih prilika. Jedna od njih dvije minute prije odlaska na odmor završila je u mreži, kada je na dobar centaršut Dine Bukala dobro reagirao Radiković za vodstvo 1:0.
U drugom poluvremenu Varteks pritišće i do poravnanja dolazi u 58. minuti golom Kukeca. Domaćin se povukao i pokušavao kontrama, a u 66. minuti ostao je bez isključenog Halića koji je dobio drugi žuti karton. Nakon toga kontinuirano raste pritisak gostiju i stvaraju se šanse jedna za drugom. Do pobjede varaždinci dolaze u 82. minuti golom svog najboljeg strijelca Tihomira Šoštarića. Do kraja utakmice rezultat se ne mijenja i tri boda odlaze Varteksu.

U Ludbregu Međimurec je iznenadio Podravinu, a već u 25 minuti bilo je 0:3. Dva gola dao je Saša, a jedan Darijan Treska. Do kraja utakmice domaći uspijevaju postići dva gola, međutim nedovoljno za više od minimalnog poraza.

Nedelišće nije uspjelo izbjeći poraz u Jalžabetu, a domaćin je već u prvom dijelu imao prednost od dva gola. Jedini pogodak za Nedelišće postigao je Jurak u porazu 3:1.
U derbiju začelja Omladinac je visoko porazio Novi Marof i prebrinuo sve brige oko opstanka. Lukman je pogodio dva puta, a po jednom su zabili Goričanec i Yokochi.
Rudar nije uspio upisati drugu proljetnu pobjedu, podijelio je bodove s Dubravkom Zagorac, a gol je zabio Goričanec.

Rezultati: subota: Omladinac – Novi Marof 4:0,Jalžabet – Nedelišće 3:1, Podravina – Međimurec 2:3, Mladost Komet – Varteks 1:2, Rudar – Dubravka Zagorac 1:1.

U nedjelju od 17 sati igraju: Pušćine – Polet, Bednja – Dinamo i Nedeljanec – Sloga.

(Miljenko Dovečer)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE