7.2 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

4 HNL: Danas dva međimurska derbija, sutra derbi kola Međimurec Bednja

U dva međimurska derbija 4 HNL Čakovec-Varaždin koji se igraju danas (subota) domaćini su favoriti u oba susreta.

Nedelišće polako dolazi k sebi, pogotovo nakon pobjede u kupu i dižu formu. Pobjeda protiv Sloge na Tratama im je nasušno potrebna za odmak s donjeg dijela ljestvice.

Dinamo iz Palovca kao novajlija u ligi ima izvanredan start u prvenstvu i samo ga tri boda dijele od prve Bednje. U utakmici protiv Omladinca na domaćem terenu apsolutni su favorit i sve osim pobjede bilo bi iznenađenje.

Međimurec je prije prvenstva najavio kandidaturu za prvo mjesto, a u prvih sedam kola upisao je nekoliko kikseva pa zaostaje za prvoplasiranom Bednjom pet bodova. U nedjelju ima priliku na svom bunjištu u međusobnom dvoboju u derbiju kola u slučaju pobjede približiti joj se na dva boda. Sigurno je da to igrači Antuna Jukića mogu, ali moraju biti efikasniji nego na prošloj utakmici.

Preložani dosta osciliraju u svojim izvedbama, nemaju konstantu u sastavu, a u prošlom kolu izgubili su iako su preko šestdeset minuta bili s igračem više. Zato se žele iskupiti pred svojim gledateljima i pobjedom protiv Jalžabeta doći u zlatnu sredinu.

Mladost iz Svete Marije iznenadila je u prošlom kolu dobrom igrom i osvojenim bodom protiv Međimurca i nalazi se na visokom petom mjestu. Pobjedom protiv Nedeljanca zadržali bi visoki plasman, možda se i približili vodećim ekipama.

Domašinečki Dinamo zasigurno vrijedi puno više nego li ima bodova. Nakon poraza od Ivančice u međuvremenu su šokirani u kup utakmici iz kojeg ih je izbacio Zasadbreg 77. Da speru loše rezultate hitno im je potrebna pobjeda na Kokotovom Vezu protiv gostiju iz Turčina.

Parovi 8. kola, 15 sati :

subota: Dinamo ( P ) – Omladinac, Mladost Komet – Jalžabet, Nedelišće – Sloga
nedjelja: Međimurec – Bednja, Mladost ( SM ) – Nedeljanec, Dinamo ( D ) – Dubravka Zagorac, Zelengaj – Ivančica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE