Pavao Patafta i Vedran Gavez okušali se u Pike masters ligi i izborili završnicu

Danijel Vignjević je osnivač Pike masters lige koja je internacionalna team spin liga u ribolovu štuke iz čamaca koja je očekivano okupila ponajbolje špinere ovih prostora.

Sastoji se od tri turnira i to na Mrežnici kod Tušmera, jezerima Orešje kraj Zagreba i Mrzla Vodica kraj Delnica. U premijernom izdanju lige 2016. godine sudjelovalo je 19 dvočlanih ekipa iz cijele Hrvatske te četiri ekipe iz Slovenije.

Natjecanje je specifično po vaganju uživo jer se ribe nakon ulova čuvaju u posebnim čuvaricama nakon čega se važu te se neozlijeđene vraćaju u jezero uz gotovo stopostotnu šansu preživljavanja.

Vaganje uživo doprinosi dramatičnosti i dodaje uzbudljivi moment i sadržaj ovakvom natjecanju.

Razvijanje i promocija kvalitetnih varaličarskih C&R voda, varaličarskog ribolova iz čamaca, ribolovnog turizma te druženje ribolovaca i promocija partnera koji podržavaju ovu priču su najbitnije ideje Pike masters lige.

U 2020. godini također je osmišljen junior kup za sljedeće generacije “spinneraša” gdje djeca iskušavaju svoje talente i sposobnosti uz pratnju roditelja.

Naši Međimurci Pavao Patafta i Vedran Gavez ove su se godine okušali u ligi te završili na 9. mjestu od 23 ekipe u dva kvalifikacijska kola i to 9. travnja na Mrežnici kod Tušmera i 14. svibnja kod Orešja. U dva kola uhvaćene su i puštene ukupno 92 štuke.

Na navedenim nastupima izborili su ulazak na zadnje kolo na Mrzloj vodici kod Delnica 1. listopada gdje će se boriti za prvaka PML lige. Na svakom kolu prva tri mjesta donose bogate nagrade od sponzora “Savage Gear”,”Garmin”, ”Svijet Varalica”,  ”Ribolovni pribor Pero”, “Kapitalac” te “Cerna Osijek”, dok je za apsolutnog prvaka osigurana nagrada sponzora “Sonar Garmin”.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE