Jaka imena na speedway spektaklu 22. kolovoza na Mileniumu!

Kao iz vedra neba osvanula je vijest o ovogodišnjoj speedway utrci na stadionu Milenium, nakon što su sve sportske manifestacije otkazane ne samo u Hrvatskoj, već i diljem Europe. Nitko nije očekivao da bi se nakon prošle godine, kada je pred šest tisuća ljudi održana utrka Speedway Grand Prix Challenge, mogla na Mileniumu čuti samo tišina, ali i organizatori su se pomirili s tim da 15. obljetnica stadiona prođe bez utrke.

No FIM, Svjetska motociklistička federacija, na čelu sa nekadašnjim speedway vozačem Armandom Castagnom, drugi put zaredom dodijelila je organizaciju utrke Grand Prix Challenge stadionu Milenium. Utrka će se održati u subotu, 22. kolovoza s početkom u 19 sati. Vozači koji se natječu za prva tri mjesta koja vode u Grand Prix slijedeće godine ušli su u Challenge odabirom njihovog saveza, tj. ove godine nisu održane kvalifikacije za sam Challenge, te ćemo imati prilike gledati borbu šesnest vozača iz šesnaest zemalja.

Ni Grand Prix sezona ove godine još nije počela; prva utrka vozit će se za vikend nakon naše utrke i to u poljskom Wroclawu. Trojica vozača, Žagar, Iversen i Fricke, koji su se prošle godine zasluženo kvalificirali u Grand Prix, svoje bodove u svjetskom prvenstvu osvajat će kroz osam utrka: po dvije u Wroclawu, Pragu, Gorzowu i Torunu. Od njih trojice, uz Australca Frickea, dolazi nam Žagar, kojemu je staza na Mileniumu najdraža od svih na kojima vozi. “Staza je zahtjevna i tehnička, a opet dopušta odlične vožnje i pretjecanja te nije dovoljno samo držati gas. Prošlogodišnja utrka GP Challenge na kojoj sam pobijedio ostala mi je u odličnom sjećanju i veselim se ponovno doći ovdje!” – rekao je Matej Žagar, slovenski najtrofejniji vozač u povijesti i miljenik i hrvatske publike.

Rusiju će predstavljati Grigorij Laguta, stariji brat Artema Lagute, kojemu daju najviše šansi da u ovoj utrci bude na podiju. Krzysztof Kasprzak iz Poljske poznat je našoj publici po pobjedi na finalu Europskog prvenstva 2013. godine. Dansku predstavlja Mikkel Michelsen, prošlogodišnji europski prvak, iz Italije dolazi Nicholas Covatti, iz Švedske Oliver Berntzon, kolega iz kluba Jurice Pavlica: Start Gniezno. SAD predstavlja Broc Nicol, iz Velike Britanije dolazi Adam Ellis koji mijenja Roberta Lamberta koji se titulom Europskog prvaka ove godine već plasirao u Grand Prix.

Timo Lahti još je jedan vozač kluba Start Gniezno, a dolazi iz Finske, Češku predstavlja Vaclav Milik, a dolaze i Andzejs Lebedevs iz Latvije, Dmitri Berge iz Francuske te Aleksandr Loktaev iz Ukrajine.

Ostala je još samo jedna država, a to je predstavnik domaćina, Jurica Pavlic. Prošle godine jedan mu je bod nedostajao da uđe u top tri, a sada ima još jednu šansu ponoviti svoju borbu za Grand Prix. Jurica je već dva mjeseca u Poljskoj gdje se ubrzanim tempom voze utrke prve lige koja nije počela u travnju, već u srpnju, te trenutno sa svojom ekipom Start Gniezno drži četvrto mjesto na ljestvici.

Ulaznice za utrku već su u pretprodaji na www.ticket2go.hr te se preporuča kupnja online gdje ostavite svoje podatke čime ćemo izbjeći gužve na stadionu prije utrke. Veoma je ograničen broj ulaznica zbog rasporeda na tribinama, razmaka i zabrane grupiranja ukoliko posjetitelji nisu iz iste obitelji ili društva. Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz uz pratnju odraslih osoba.

Ostavi komentar