FOTO: Pogledajte kako je bilo na Burger&Bubbles Night u bistro&wine baru Mundoaka!

Jučer je Bistro&wine bar Mundoaka bila prepuna ljudi, burgera i mjehurića, a i u kuhinji nije nedostajalo zabave i smijeha.

Družilo se na terasi uz vatricu, uz mjehuriće koji su letjeli zrakom i uz čašu-dvije prvog međimurskog pjenušca Sibona. Oni zaduženi za pripremu ukusnih burgera bili su pomalo na iglama, no čim je večer počela, zbog pozitivne i ugodne atmosfere opustili su se i oni, a njihove gastro vještine došle su na vidjelo.

Menu smo otkrili tek dan prije samog eventa koji sam po sebi nije mnogo otkrivao. Azijski, Bliskoistočni i Američki burger – mnogo toga govore sami po sebi, a opet ništa konkretno. Namjerno smo se odlučili na takav pothvat jer smo do zadnjeg trenutka željeli biti tajnoviti.’ – rekao je Marko Palfi.

Budući da je večer slasnih burgera i vrckavih mjehurića iza nas, vrijeme je da otkrijemo kakvi su to burgeri obogatili jučerašnji menu.

Na meniju Mundoake bila su tri različita burgera iz tri različita dijelova svijeta. Bilo je malo gužve u kuhinji jer je svaki burger imao vlastitog kreatora i svoj posebni štih! Tako je Gordan Horvat, tvorac pjenušca Sibon radio Azijski burger, to jest burger sa svježom domaćom tunom. Što je još dodao za sastojke, ne znamo jer je rekao da će recept ostati njegova mala tajna. Sve u svemu bilo je ukusno i sočno.

Sljedeći na meniju bio je Bliskoistočni burger kojeg je pripremao Matija Bogdan. Ovaj burger oduševio je i iznenadio sve prisutne nesvakidašnjim sastojcima i glavnom namirnicom – ovčetinom koju je rijetko tko bio u prilici kušati. I to još u malom burgeru! Kombinacija i pol!

Chef Mundoake Marko Palfi pripremao je zadnji burger na meniju po imenu Američki burger. Glavna namirnica bila je juneći ramstek koji je, činilo se, bio deblji i od samog peciva dok je njegova sočnost zauzela glavnu ulogu ovog jela. Dodamo li ovom ukusnom ramsteku koji sam po sebi priča poeziju i umak od luka te još nekoliko skrivenih sastojaka, Američki burger bio je glavni pogodak. Uz svaki je burger, naravno, savršeno odgovarala čaša pjenušca Sibon.

Budući da se cijela večer vrtjela oko burgera i pjenušaca, Gordan Horvat je u bistro&wine bar Mundoaka donio i opremu za pripremu vlastitog pjenušca.

Gostima smo željeli približiti postupak izrade pjenušca, točnije zvanom degožiranje pjenušca. Iako je sam postupak podosta škakljiv te zahtjeva znanja i vještine, ova oprema koja nalikuje na bačvu toliko pojednostavljuje završni postupak da su gosti mogli i sami napraviti pjenušac.’ – rekao je Gordan Horvat.

Obraćanjem boce talog se na dnu boce seli u grlo boce koja se zamrzava. Tako se prilikom otvaranja boce talog izbacuje van i u boci ostaje čisto pjenušavo vino. Slijedi dodavanje ekstradicijskog likera kojim se određuje okus pjenušca (suh, polusuh, sladak), zatim se na bocu stavlja pluteni čep, zaveže se metalna mrežica i doda kapica. Na bocu ide personalizirana etiketa s vašim imenom i rezultat je vlastito pjenušavo vino.

Što Marko Palfi kaže na Burger&Bubbles Night u Mundoaki? Iz viđenog, Marko Palfi i ekipa iz Mundoake i više su nego zadovoljni.

Odličan postav, ambijent i odlični gosti. Drago mi je da je publika to znala prepoznati. S obzirom na veliki odaziv i mnogih upita nakon rasprodanih mjesta vidimo da su takvi događaji potrebni Čakovcu, pa već spremamo nove evente. O čemu će se točno raditi, uvijek ćete saznati na vrijeme. Samo nas morate pratiti na Facebook stranici Mundoaka Čakovec Bistro and Wine Bar.’

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE