17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Ukinuta zabrana izvođenja glazbe u ugostiteljskim objektima: Svirati se može

U javnom prostoru na početku tjedna se dogodila pomutnja vezana uz odluku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u kojem je prema verziji 6. od 9. srpnja pod zadnjom stavkom stajalo kako nastupi muzičara i DJ nisu dopušteni za ugostiteljske objekte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je dozvoljena priprema, dostava i usluživanje u zatvorenim prostorima te na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje hrane, pića, napitaka i slastica. 

Već je sinoć, 12. srpnja Hrvatski zavod za javno zdravstvo je sinoć u svojim posljednjim „Uputama za ugostiteljske objekte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je dozvoljena priprema, dostava i usluživanje u zatvorenim prostorima te na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje hrane, pića, napitaka i slastica izostavio sva ograničenja koja su do sada stajala, a odnosila su se na izvođenje glazbe (bez obzira da li uživo ili nastupima DJ-a ili slično).

– Drugim riječima, poštujući sve ostale propisane epidemiološke mjere, ugostitelji na koje se odnosi ovaj dokument, mogu angažirati glazbenike ili DJ-e te tako i zvučno obogatiti svojim posjetiteljima ponudu i doživljaj boravka u njihovim prostorima. Ta je odluka donesena nakon višednevnih sastanaka i pritisaka predstavnika HGU-a, ugostitelja i organizatora događaja s nadležnim državnim tijelima, napisali su iz Hrvatske glazbene unije koja inače okuplja glazbenike iz svih područja Hrvatske, pa tako i Međimurja.

Cijeli tekst nove upute gdje više nema ograničenja koja su se odnosila na izvođenje glazbe pročitajte na ovom linku OVDJE

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE