Kupujete preko Temua, AliExpressa ili Sheina? Stižu promjene!

Kina je u utorak signalizirala potporu kompanijama pri gradnji skladišta u inozemstvu, naznačivši da planira potaknuti e-trgovinu na domaćem tržištu i u međunarodnoj robnoj razmjeni. Tvrtke poput Sheina, PDD-ovog Temua i Alibabinog AliExpressa plasiraju proizvode na tržišta širom svijeta i bilježe snažan rast u proteklim godinama, prenosi portal N1

E-trgovina preko granica otvara nove puteve za rast tvrtkama koje su ranije bile orijentirane isključivo na domaće tržište i koje su se suočavale s izazovima uslijed usporavanja gospodarske aktivnosti, krize na tržištu nekretnina te povećane nesigurnosti u vezi s radnim mjestima.

Ministarstvo trgovine objavilo je u utorak nacrt propisa koji bi trebali poduprijeti e-trgovinu na domaćem tržištu, ali i u inozemnoj robnoj razmjeni. Također se navodi da će se nastojati poboljšati upravljanje prekograničnim podacima i optimizirati nadzor prekograničnog izvoza, piše N1.

Ministarstvo trgovine najavljuje temeljito čišćenje financijskih kanala i pružanje podrške tvrtkama u sektoru prekogranične e-trgovine kako bi im pomoglo u podizanju poslovanja na globalnu razinu.

 

Izvor: N1

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE