Kako brzo i jednostavno ispeći kestene u pećnici

Kesteni su ukusna jesenska poslastica koju je lako pripremiti kod kuće, a u nastavku vam donosimo jednostavan način kako pripremiti kestene u pećnici.

Prvo operite kestene pod hladnom vodom kako biste uklonili prljavštinu. Zatim, koristeći oštar nož, pažljivo zarežite svaki kesten kako bi se tijekom pečenja lakše otvorili.

Nakon rezanja ostavite kestene u vodi najmanje pola sata. To će pomoći da kesteni ostanu sočni tijekom pečenja. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Kesteni u vodi

Nakon što su se kesteni namakali, izvadite ih iz vode i stavite na lim. Ako želite olakšati čišćenje, lim možete prekriti papirom za pečenje. Tijekom pečenja, svakih par minuta poprskajte kestene vodom i lagano ih promiješajte na limu. Ovaj korak će pomoći da kesteni ostanu mekani iznutra te da se ravnomjerno ispeku.

Stavite lim s kestenima na srednju rešetku. Pecite ih 30-ak minuta, povremeno ih provjeravajući. Kesteni su gotovi kada se počnu otvarati i kada se pojavi karakteristična aroma.

Kesteni na limu

Izvadite kestene iz pećnice, prekrijte ih čistom kuhinjskom krpom i ostavite ih tako nekoliko minuta kako bi para ostala zarobljena, odnosno kako bi se spriječilo isušivanje, a zatim ih ogulite i uživajte u mirisnim, toplim pečenim kestenima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE