13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Gradite prirodno i živite prirodno uz sajam MEGRA 2023!

MEGRA, 32. međunarodni sajam graditeljstva, energetike, komunalnih usluga, obrta i održivih tehnologija, od 8. do 11. ožujka 2023. u Gornjoj Radgoni u Sloveniji predstavlja najnovije mogućnosti moderne zelene novogradnje, obnove zgrada i uređenja okoliša.

Posjetitelje će informirati o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i načinima uštede energije u poslovanju, kako pametno izgraditi i modernizirati infrastrukturu, poslovne objekte i domove. Investitorima će ponuditi vrhunske proizvode i usluge, a izvođače radova opremiti vrhunskim strojevima, alatima, opremom i znanjem. Mladima će skrenuti pozornost na važnost graditeljstva i obrtništva te im ponuditi ciljano obrazovanje i zapošljavanje.

Vrhunska ponuda

Pod pokroviteljstvom Komore za graditeljstvo i industriju građevnog materijala u sastavu Gospodarske Komore Slovenije, predstavit će se najznačajniji slovenski ponuđači građevinskih radova i materijala. Svoju ponudu predstavit će Pomurske regionalne obrtno-poduzetničke komore i sekcije Obrtno-poduzetničke komore Slovenije. Izlagači će nuditi najnoviju opremu i materijale. Naglasak će biti na niskoenergetskoj i održivoj gradnji, na energetskoj obnovi kao i na drugim vrstama sanacija zgrada.

Izložbeni program, između ostalog, uključuje: prirodne materijale i gradnju, drvo, kamen, klesarsku obradu, teraco, građevinsku opremu, strojeve i alate, prozore, vrata i drugu stolariju, razne agregate, vijčane kompresore i visokotlačne čistače, uređaje za pročišćavanje otpadnih voda, septičke jame, spremnike kišnice i pitke vode, separatore za masnoće, prometnu signalizaciju, građevinske skele i sustave oplate, opremu za krovopokrivače, transportna dizala i ljestve, klimatizaciju, tehniku grijanja, prodaju električne energije, solarne elektrane, toplinske pumpe, krovišta, ventilaciju i provjetravanje, maziva, mješalice za beton, uređaje za pranje vozila, podne obloge, ograde, saune, bazene za masažu, natkrivene bazene sa pratećom opremom, električne bicikle i skutere, vrtni namještaj, i još mnoge druge programe.

Stručna događanja

Stručna događanja pozivaju vas na aktualne stručne konzultacije. Sastanci, prezentacije i događanja usmjerena na osposobljavanje mladih za deficitarna zanimanja daju odgovore na goruća pitanja. Tvrtke koje sudjeluju nude mladim ljudima obilje mogućnosti za karijeru.

Savjetovanja za posjetitelje

Na raspolaganju će biti besplatni savjeti ENSVET-a iz područja obnovljivih izvora energije i uštede energije.

Institut za graditeljstvo ZRMK nudi individualne konzultacije arhitekata i savjetovanja o cjelovitoj obnovi zgrada, održivom grijanju, hlađenju i ventilaciji zgrada od 15 do 17 sati.

Natjecanja

Održat će se natjecanje učenika srednjih škola i studenata građevinarstva u gradnji mostova od špageta. Natjecatelji iz šest zemalja sudjelovat će u četvrtak i petak na Međunarodnom natjecanju mladih soboslikara u okviru europskog projekta ERASMUS+ Painting Skills Academy.

Dobrodošli u svijet održive gradnje!

Više informacija saznajte na službenoj internetskoj stranici sajma.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE