2.8 C
Čakovec
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Državna matura: Četvero međimurskih maturanata rasturili engleski jezik

Ovogodišnji maturanti ostvarili su bolje rezultate na ispitima Državne mature u odnosu na prošlogodišnje, rekla je ministrica na odlasku Blaženka Divjak. Čak 105 ispita riješeno je sa stopostotnom točnošću, a padova je za 60% manje u odnosu na lani. Rezultati ispita Državne mature maturantima omogućuju upis na željene fakultete. Provjerili smo kakve su rezultate ostvarili maturanti međimurskih srednjih škola. 

Prema privremenim rezultatima, učenici Gimnazije J. Slavenskog Čakovec na ispitima državne mature i ove su godine ostvarili iznimne rezultate. Postotak prolaznosti je 99,6%, dok se mogu pohvaliti s dvoje učenika koji su predmet napisali sto posto. Oni su Dino Jakupak koji je ispit iz engleskog jezika A razinu riješio 100 posto, te Matej Hanžeković koji je bez greške napisao engleski jezik B razinu. Uz njih, učenica Dina Žužul je prva, a Maria Lena Ludaš šesta u generaciji iz njemačkog jezika A razina.

Kakve su rezultate ostvarile Tehnička škola Čakovec, Srednja škola Čakovec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, te Srednja škola Prelog pročitajte na aktualnom stranicama u novom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja, od petka 17. srpnja!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Humanitarni koncert za Centar MURID

Koncert za MURID

Vremenska prognoza: Promjenjivo