Vinarija Novak ugostila je vinsku radionicu “Graševina”. Hrvatski Sommelier Klub (HSK) i Hortus Croatiae nastavljaju svoju seriju vinskih radionica, a ovoga puta domaćin je bila vinarija Novak u Banfiju.
Nakon uspješnih radionica održanih u vinarijama Knehtl – Medenjak, Kerman, Cmrečnjak i Hažić, Vinarija Borisa Novaka pružila je izuzetno ugodnu atmosferu za kušanje i ocjenjivanje graševina.

Sommelier Darko Lugarić vodio je sudionike kroz “slijepo” kušanje 12 različitih etiketa graševine, s ciljem istraživanja raznolikosti ovog popularnog vina. Radionica je pružila priliku za usporedbu međimurskih graševina s onima iz drugih regija, a večer je zaokružena bogatom ponudom domaćih specijaliteta. Kušane su raznolike graševine: mlade, svježe, starije, odležane, barikirane, macerirane i predikatne.
I ova, peta radionica, potvrdila je visoku kvalitetu međimurskog vinskog umijeća i njegovu sposobnost da se uspješno nosi s konkurencijom. Impresivnih 142 Decanter medalje osvojene u samo desetak godina snažan su dokaz te kvalitete.

Večer je završila sa ukusnom domaćom hranom, što je detalj zbog kojeg HSK zasigurno može ponovno odabrati Vinariju Borisa Novaka za domaćina.
Već za dvadesetak dana, HSK, Darko Lugarić i Hortus Croatiae organiziraju novu radionicu, ovoga puta s rizlinzima, u novoj vinariji.
Kušana vina
- Bolfan Graševina, 2023.
- Buhač Graševina, 2024.
- Novak Graševina, 2024.
- Dvanajščak-Kozol Graševina, 2024.
- Josić Graševina, 2024.
- Krauthaker Graševina, Mitrovac, 2023.
- Hažić Graševina, 2022.
- Saša Vinčić Grašac, Grand Fru, Srbija, 2020.
- Horvat Graševina 279, kb, 2018.
- Kunčić Graševina, ib, 2017.
- Vinarija Daruvar, Graševina, ibb, 2009.
- Cmrečnjak Graševina ledena berba 2012.
Izvor: Ivan Goričanec











> Pridružite se subotnjoj večeri uz PAINT & WINE u Mačkovcu