Vina iz Međimurja ostavila dobar dojam na međunarodnoj radionici – degustaciji u Kogu

Samo bi se najjače riječi i atribucije smjele nanizati u osvrtu na izvanserijsku međunarodnu radionicu – degustaciju šipona- pušipela – furminta -moslavca – moslera održanu na Kogu, 9. rujna.

Mjesta za stolom u degustacijskoj dvorani u Košarkini hiši (Kog 4) bila su rasprodana do zadnjeg mjesta nekoliko tjedana prije te odlučujuće subote.

Posada za posluživanje i Miro Munda trebali su samo biti tu – jer sve drugo govorila su vina prikupljena iz šest država. Tako bi rekao hladnokrvni promatrač, neki vodenasto-vinski unproforovac, no istina je da je to prijepodne na Kogu i susret s 26 pažljivo odabranih uzoraka bila prvorazredna kušačka senzacija, vrlo efektno vođenje i domaćinstvo tima Roka Winery, Vino Munda i TK Hlebec.

Kušačima je bilo ponuđeno pet setova vina, start s pjenušcima, finiš s najpotentnijim i najkompleksnijim kreacijama koje autor vinar iz šipona, pušipela, furminta, moslavaca odnosno moslera može sa svim umijećima i tehnologijama stvoriti.

U lepezi pjenušavih, svježih, odležanih i starijih vina bilo je iznimnih kreacija u svakom flightu. Dobar, vrlo dobar dojam ostavila su vina iz Međimurja: pjenušci Urban White Štampar i Terbotz Jakopić te Pušipel Classic Dvanajščak-Kozol.

Po zaključenju radionice još su satima trajali komentari, dopune, provjere i usporedbe na kušanju vina iz službenog dijela dopunjena s još tridesetak sjajnih kreacija iz šest država (iz Međimurja ukupno 6) koje zbog vremenskog limita jednostavno nisu mogle ući u prvi sastav. Vinariji Munda, Roka i Hlebec stisak ruke za zamisao i realizaciju, svim pomagačima i logistici hvala za ugodno osjećanje i raspoloženje na Kogu. Tekst i foto: Ivan Goričanec

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE