-5.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Večer folklora širom otvorila bogatu škrinju međimurske kulturne baštine i tradicije

Šarenilo prekrasnih nošnji i ljepota tradicionalnih međimurskih popevki i plesova sinoć su u Centru za kulturu obilježili folklornu večer Da nam pak dojde to vreme.

Radi se o četvrtoj Večeri amatera, nakon što je u ranijim terminima čakovečka publika mogla pratiti večeri zborova i vokalnih sastava, večeri orkestara i instrumentalnih sastava i večeri plesa.

Ovog puta se, u sklopu čakovečkog Adventa 2022., okupilo pet kulturno-umjetničkih društava s područja Grada Čakovca, pa su se sjajnim programima predstavili KUD Šandorovec, KUD „Katruže“ Ivanovec, KUU „Veseli Međimurci“ Čakovec, KUD Mihovljan i KUD Žiškovec. Svi oni pokazali su djelić svog raskošnog repertora, a posebnu je pažnju privukao dio programa posvećen blagdanskoj tradiciji našeg kraja.

Ovu folklornu večer pratila je i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je, također, bila oduševljena viđenim. Naglasila je kako su sve četiri večeri čakovečkih amatera potvrdile visoku kvalitetu rada svih kulturnih društava s cjelokupnog gradskog područja i zahvalila im na velikom doprinosu u očuvanju naše baštine i tradicije.

Foto: TZ Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,699SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE