-2.8 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Uličnog pjevača zbog ubojstva žene osudili na psihijatrijsko liječenje

Početkom veljače Roman Brnada počinio je teško ubojstvo Darinke Krivec (68). Već je prije toga u više navrata liječen u psihijatrijskim ustanovama, a riječki Županijski sud osudio je na prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu na šest mjeseci.

Naime, sud je utvrdio da je Brnada teško ubojstvo počinio u stanju neubrojivosti, uslijed čega nije mogao shvatiti značenje svojih djela.

Nakon što je na žrtvi prišao je s leđa, počeo ju je gušiti pri čemu joj je slomio jezičnu kost. Konobar i gosti lokala bezuspješno su ga pokušavali zaustaviti dok je on ženi zario  prste u usta izbivši joj najmanje dva zuba. Potom ju je snažno odgurnuo iza šanka, srušivši ju na pod. Dok je nepomično ležala zapomažući, ubojica joj je, pridržavajući se rukama za pult šanka, cijelim težinom tijela skakao po glavi u najmanje 10 -20 navrata nanijevši joj teške ozljede glave i mozga tako da joj je glava u konačnici bila totalno deformirana.

Potom se, istrgnuvši ulazna vrata lokala iz ruku jednog od gostiju, dao u bijeg.

Nakon što je policija gradom tragala za njim dok je on tumarao naokolo skinuvši se potpuno gol, nekoliko sati kasnije sam je ušetao u policijsku postaju.

Tri dana kasnije, a nakon ispitivanja u DO-u prebačen je u zatvorsku bolnicu za osobe lišene slobode.

Na suđenju se branio šutnjom, no bilo je razvidno da lijekovi pozitivno djeluju na njegovu psihu dok mu je govor tijela na momente otkrivao kako je i sam zgrožen onim što je učinio.

Iako se branio šutnjom na suđenju, preslušana je snimka njegovog ispitivanja u DO-u, dva dana nakon ubojstva. Tada je tvrdio da mu je navedeno ubojstvo naručio Zdravko Mamić. Tvrdio je da je dogovor bio da mu se za to nedjelo isplati 15.000 €, od kojih je unaprijed dobio 5000, a dio je izgubio u bijegu. Mamić je, tvrdio je, znao da je bivši nogometaš u financijskim problemima te mu je na ovaj način ponudio pomoć. Preslušavajući tu snimku na suđenju 8 mjeseci kasnije, Brnada je u nevjerici gledao u pod i klimao glavom lijevo desno, kao da ni sam ne vjeruje što čuje.

Podsjetimo, na jučerašnjem ročištu iskaz su dali svjedok koji je bio u kafiću u to vrijeme, ali i policajac koji je prvi stigao na mjesto zločina. Na ročištu su u ponedjeljak preslušali i pozive građana policiji kad se još nije znalo da su oba slučaja povezana, a koji su nedugo nakon ubojstva dojavljivali kako je gradom viđen potpuno potpuno gol muškarac. Jedan od tih poziva uputila su djeca koja su se nalazila na nogometnom igralištu na Kozali.

Brnada je u Rijeci bio poznat kao ulični pjevač. Prije ubojstva u više navrata liječen je u psihijatrijskim ustanovama zbog narušenog duševnog stanja, no po otpustu iz istih svojevoljno je znao prekidati terapiju. Nedugo nakon uhićenja, zbog lošeg psihičkog stanja, odveden je bolnicu za osobe lišene slobode dok su psihijatrice koje su ga pregledavale zaključile kako je nužno njegovo liječenje u psihijatrijskoj ustanovi, piše 24sata.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Koncert Parni valjak i Radio 105

Koncert Parni valjak i Radio 105

Hajka