23.3 C
Čakovec
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Učenici Gospodarske škole Čakovec odradili Erasmus+ projekt u Belgiji

Četvero učenika Gospodarske škole sudjelovalo je u projektnoj mobilnosti u gradu Kortjirku u Belgiji, udaljenom stotinjak kilometara od Bruxellesa.

Učenici su proveli 13 dana u okviru Erasmus+ kratkoročne mobilnosti učenika u PTI – Provincial Technical Institute, srednju školu u kojoj se školuju i učenici poljoprivredne struke. Boravak učenika Luke Medenjaka, Tonija Mihalica, Lovre Preložnjaka i Marka Varge, uz pratnju profesora Zvonimira Siladija.

Zajedno s učenicima domicilne škole učenici Gospodarske škole obavljali su sve planirane aktivnosti vezane uz praktičnu nastavu i vježbe, a posebno ih se dojmila raznovrsnost uzgajanih životinja – od zmija, guštera, slatkovodnih rakova, riba, peradi, zečeva, koza, konja, pa čak i alpaka.
U biljnom svijetu presađivali su povrće i cvijeće, uređivali urbane gredice i okoliš same škole. Domaćini su izrazili svoje zadovoljstvo angažmanom čakovečkih učenika i bili su impresionirani stupnjem specijaliziranosti za uža područja poljoprivredne proizvodnje, kao i pokazanim vještinama učenika u rukovanju mehanizacijom.
Povratak u Međimurje uslijedio je u ranim jutarnjim satima Uskrsa.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,176FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE