U subotu nas čeka veseli Dan oralnog zdravlja u Prelogu

Svjetski dan oralnog zdravlja (eng. World Oral Health Day, WOHD), koji se svake godine obilježava 20. ožujka, promiče razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju i njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja.

Oralne bolesti su inače glavni zdravstveni problemi u mnogim zemljama i mogu negativno utjecati na kvalitetu života s obzirom na to da uzrokuju bol i nelagodu, socijalnu izolaciju i gubitak samopouzdanja, a često su povezane s drugim ozbiljnim zdravstvenim tegobama. Ovogodišnji Svjetski dan oralnog zdravlja se u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj obilježava pod sloganom “Zdrava usta su… sretno tijelo” (eng. A happy mouth is… a happy body), kojim se želi ukazati na to da je oralno zdravlje važno za sveopće zdravlje.

Društvo Naša djeca Prelog poziva građane na druženje povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja u subotu 13.04.2024. s početkom u 9:30 sati ispred Doma kulture u Prelogu. U programu vas očekuju aktivnosti za djecu (FACEPAINT, BOJANKE, POLIGON) te SAVJETI O ZDRAVOJ PREHRANI. Posjetiteljima će na raspolaganju biti i STOMATOLOZI koji će informirati građane o oralnoj higijeni.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE