6.7 C
Čakovec
Srijeda, 22 ožujka, 2023

U kampanju za male palčiće uključila se je i Međimurska županija

Klub roditelja nedonoščadi Palčići i Tvrtka Media plus pokrenuli su kampanju za djecu palčiće, a cilj kampanje je educirati širu javnost o problemima s kojima se susreću najmanji pacijenti i njihovi roditelji, kao i prikupljanje sredstava za funkcioniranje i aktivnosti Kluba roditelja nedonoščadi Palčići. – stoji na službenoj stranici Međimurske županije.

Međimurska županija svake se godine uključuje u humanitarnu akciju kupnjom majica, čaša i vrećica s logom akcije Palčić gore, a ove godine je svim liječnicima i medicinskim sestrama Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju osigurala šalice s logom akcije Palčić gore.

Foto: Međimurska županija

U Čakovcu se tradicionalno obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, 17. studenoga, uz redovnu podršku Međimurske županije i Grada Čakovca te brojnih zdravstvenih djelatnika. No, uključivanje u zdravstveno-edukativne akcije nisu jedina podrška: Međimurska županija kontinuirano ulaže u opremanje bolnice i obnavljanje opreme. U proteklom razdoblju u potpunosti je obnovljen i opremljen Odjel neonatologije i rađaonica Županijske bolnice Čakovec u kojoj svake godine svijet ugleda više od tisuću mališana, među kojima bude i nedonoščadi.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,042FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE