6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

U Goričanu će niknuti tvornica za preradu mesa i krumpira

Gospodarska zona u Goričanu postaje sve privlačnija investitorima, što potvrđuje još jedno potpisivanje ugovora, i to domaće ekipe iz Dekanovca. 

Tako su načelnik Goričana Emanuel Sinković i direktorica tvrtke Remenar MP d.o.o. Magdalena Remenar potpisali ugovor o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni Istok Goričan, a na temelju javnog natječaja.

Tvrtka Remenar MP d.o.o. kupila je 13.813 m2 zemljišta tržišne vrijednosti 54.700 eura. Prema odluci načelnika o dodjeli potpora male vrijednosti za mjere poticanja razvoja gospodarstva na području općine Goričan, odabranom gospodarskom subjektu dodjeljuje se potpora u vidu umanjenja kupoprodajne cijene zemljišta za 85 posto. 

Proizvodni i skladišno-logistički prostor

Tvrtka Remenar MP d.o.o. prema idejnom projektu izgradit će proizvodni i skladišno-logistički prostor, izgradit će se proizvodna hala armirano-betonske konstrukcije za preradu krumpira i preradu mesnih proizvoda. 

– Iznimno mi je drago što Goričan dobiva tvornicu za preradu krumpira i mesnih proizvoda, da smo među prvima prepoznali potencijal i važnost planirane investicije s obzirom na to da će se graditi tvornica za preradu krumpira koje nema u 5 sjevernih županija, a Međimurje ima top tri najvećih proizvođača krumpira u Hrvatskoj, rekao je načelnik Goričana Emanuel Sinković. 

Bitna je i prerada mesa koja će prvenstveno biti za potrebe investitora, a kasnije je u planu da mesni proizvodi budu dostupni svim zainteresiranim kupcima pa i mještanima Goričana. 

Goričan je postao poželjno mjesto za investitore, ovo je iznimno bitan trenutak za Goričan i Međimurje koji će u konačnici donijeti i nova radna mjesta, istaknuo je načelnik Goričana Emanuel Sinković.

Cilj: Nova tvornica u dvije godine

– Tvrtka Remenar MP kontinuirano ulaže u nove inovacijske projekte, cilj je u roku od dvije godine izgraditi novu tvornicu za preradu krumpira i mesa u Goričanu kako bismo osigurali vlastitu proizvodnju i time smanjili cijenu ulaznih inputa potrebnih za redovno poslovanje, a kasnije će proizvodi biti dostupni za kupnju svima od čega ističem proizvodnju proizvoda od krumpira kao primjerice smrznutog pommesa fritesa i proizvoda od mesa kao primjerice ćevapčića i sl., izjavila je direktorica tvrtke Remenar MP d.o.o. Magdalena Remenar.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE