14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 23 ožujka, 2023

U Čakovcu svečano počelo Svjetsko vatrogasno prvenstvo!

U samom centru Čakovca, ispred Centra za kulturu održano je svečano otvaranje Svjetskog vatrogasnog prvenstva za juniore i juniorke, a koje se održava na stadionu SRC Mladost u Čakovcu.

Brojna publika gromoglasnim pljeskom podržala je natjecatelje iz Latvie, Rusije, Slovačke, Indije, Češke, Bjelorusije, Bugarske, Estonije i Hrvatske te dva vatrogasna suca iz Poljske.

Samo natjecanje počinje u srijedu od 16:00 sati s penjanjem po ljestvi kukači, kada se i očekuje najveći broj gledatelja jer je ovo nešto novo na našem području.

Organizator ovog natjecanje je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec uz podršku suorganizator i sponzora. Radovan Zadravec, predsjednik VSU Žiškovec, dopredsjednik Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja te predsjednik organizacijskog odbora ovog natjecanja svim natjecateljima, kojih bude oko 200 zaželio je puno sportske sreće i uspjeha na natjecanju, a neka se u Čakovcu i Međimurju ovaj tjedan kada borave ovdje osjećaju kao kod kuće.

Na otvaranju su još bili Andrei Kalinin, direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja, Andrey Nesterenko, izvanredni i opunoćeni veleposlanik Ruske Federacije u RH, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Mario Medved, predsjednik VZMŽ i izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH i mnogi drugi ugledni gosti i uzvanici.

Zatvaranje Svjetskog vatrogasnog natjecanja u sportu bude u subotu od 20:00 sati, također ispred Centra za kulturu.

Samo natjecanje se održava na stadionu u Čakovcu po sljedećem rasporedu:

Srijeda 16:00-20:00 – Penjanje po ljestvi kukači

Četvrtak 08:00-13:50 – Utrka na 100 metara s preprekama

Petak 08:00-14:30 – Vatrogasna štafeta 4×100

Subota 09:00-14:00 – Mokra vatrogasna vježba

Foto: Damir Perhoč

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,055FanoviLajkaj
618SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE