Svaki tjedan sport jedan: Završen ljetni kamp plivanja i odbojke na pijesku

U petak prijepodne održan je posljednji dan kampova iz plivanja i odbojke na pijesku u sklopu projekta „Svaki tjedan sport jedan“.

Izuzetno posjećeni i odlično organizirani kampovi održani su svakog dana od ponedjeljka do petka prijepodne dok je poslijepodne na rasporedu kamp iz košarke. Već tradicionalno prvi košarkaški kamp, od ukupno četiri za vrijeme Ljetnih sportskih kampova, u dvorani 1. OŠ Čakovec provodi Košarkaški klub Međimurje, a voditelj kampa je omiljen trener i bivši poznati košarkaš Mario Novak. Poznatiji kao trener Medo, Novak je uspješno organizirao rad u nekoliko grupa, jednako uključivši i dječake i djevojčice.

Foto: Zajednica sportskih udruga Čakovec

– Naš cilj je da nauče osnove košarke, a da se pritom dobro zabave. Kroz smijeh, veselje i različite igre naši treneri im približavaju čari sporta pod obručima – izjavio je. Slično kao i na plivanju i odbojci na pijesku i za košarkaški kamp vlada veliki interes, preko 80 mališana
redovito svako poslijepodne dolazi „u ruke“ čakovečkih trenera košarke. Osim mogućnosti treniranja, dolaskom na kampove polaznici dobivaju majicu i bočicu s oznakama kampa, svakog dana osvježenje, a petkom i klipiće. Uz to svakog tjedna organizator projekta Zajednica sportskih udruga Čakovca pripremi i zanimljiva predavanja. Iz Zajednice su rekli kako su s predavanjima krenuli 2021. i bila su pravi hit te je odlučeno s njima i nastaviti. Prvog tjedna ovog ljeta tako su polaznici mogli više saznati o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. Članovi stanice Čakovec na dva kampu su prezentirali rad HGSS-a, tehnike spašavanja, izradu čvorova i brojne stvari vezane uz ovu plemenitu dragovoljnu organizaciju.

Foto: Zajednica sportskih udruga Čakovec

Sljedećeg tjedna na rasporedu su kampovi iz gimnastike, kickboxinga i nogometa. Upisi na kampove traju cijelo ljeto, vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.

Tekst i foto: Zajednica sportskih udruga Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE