5.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 27 studenoga, 2023

Stjepan Kovač, bivši gradonačelnik Čakovca najskuplji je saborski zastupnik

Samo jedan čovjek u Hrvatskoj po svojim primanjima može parirati Billu Gatesu. Zove se Stjepan Kovač, saborski je zastupnik SDP-a, a cijena jednog njegova javnog nastupa u Hrvatskom saboru vrijedi nevjerojatnih 312.063 kune, piše jutarnjilist.hr.

Toliko je, naime, Kovač primio na ime zastupničkih plaća i pripadajućih naknada za pokriće stanarine i odvojenog života od obitelji.

Do računice se dolazi kad se ukupni iznos njegovih primanja podijeli s brojem saborskih aktivnosti – dakle, na ime 18 plaća primljenih od srpnja 2020. do kraja prosinca 2021. godine te još 25.503 kune u tom istom periodu na ime naknada, Kovač je u ovom sazivu Sabora primio ukupno 312.063 kune, a kako je prema podacima o zastupničkim aktivnostima u posljednjem mandatu imao samo jednu repliku, progurao se ne samo među najplaćenije zastupnike nego, vjerojatno, i među najplaćenije Hrvate.

– Gledajte, nisam bio aktivan u ovom sazivu zbog problema s USKOK-om – iznenadio nas je Kovač svojim pojašnjenjem kad smo ga nazvali.

Tu misli na činjenicu da je u rujnu 2021. godine uhićen te ga se sumnjičilo za insceniranje prijetnji smrću, nakon čega je ubrzo pušten, ali kaže da do danas protiv njega nije podignuta optužnica.

– Čekao sam da cijela ta stvar završi i mislio sam da će to uskoro biti gotovo kako bih opet mogao bez opterećenja nastupati u Saboru i držati govore, ali eto, do danas još nema ništa – rekao nam je Kovač, uvjeren da je to opravdana isprika.

Nije stoga čudno da velik broj Hrvata na spomen njegova imena neće točno znati o kome je riječ, a kamoli kojoj stranci pripada, ali lagali bismo kad bismo tvrdili da je jedini takav slučaj.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE