17.3 C
Čakovec
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Stjepan Kerovec, svestrani umjetnik u Scheierici predstavio zanimljive radove!

Stjepan Kerovec, svestrani umjetnik predstavio je danas svoje zanimljive radove u zgradi Scheier u centru Čakovca. 

Danas 7.4. u 18 sati otvorena je izložba svestranog umjetnika Stjepana Kerovca publika je stigla u tolikom broju da je zgrada Scheier bila premala za sve koji su došli pogledati izložbu.  Izložba je otvorena do 14.4. i prodajnog je karaktera.

Stjepan Kerovec, potaknut svojim unutarnjim nemirom, slikarsko i kiparsko djelovanje započinje stvaranjem u svojoj mašti. U daljnjem procesu stvaranja uporabne  oblike iz svakodnevice, Kerovec oblikuje u skulpture poznatih oblika gdje se jasno raspoznaju životinjske i ljudske figure. Unutar svojeg stvaralačkog procesa umjetnik također iskušava granice različitih materijala (drvo i metal) i njihovo sljubljivanje u novi oblik. Kao dominantan materijal u središtu njegova interesa našlo se drvo. Kerovec strukturu svojih radova stvara manjim intervencijama na drvetu (urezivanjem, bušenjem, zaglađivanjem, dodavanjem…) gdje nam kroz naznake a ipak tako vidljivo predoči skulpturu koju je nekad bila samo komad odbačenog ili ostavljenog metala, drveta a danas pred nama stoji umjetničko djelo.  Cilj ovog umjetničkog rada je da promatraču približi osjećaje koje imamo prema prirodi i prirodnim materijalima.

Motive i materijale koje upotrebljava u svojim radovima crpi iz svoje okoline, sa kojima je od ranog djetinjstva u neposrednom dodiru. Baveći se svojim stvaranjem on istražuje , on stvara  svijet koji ga okružuje (skulpture, slike …). U svojem stvaranju se ne libi stvarati i u glini, glinene glave lišene svakog dodatnog sloja nanosa boje gdje vidimo naša lica onakvim kakva ona jesu u jednom trenutku neke naše reakcije na okolinu ili događaj. A tu je i keramika različitih statua žena sa kišobranima. Za Kerovca se može reći da je svestrani umjetnik koji bez obzira što stvara, stvara sa puno ljubavi i stvaralačke strasti. Kroz njegov rad nastaju umjetnička dijela koja zaslužuju biti izložena u galerijama ali i oplemeniti naš dom.     

Rođen je 1961. godine, a školovao se u Srednjoj građevinskoj školi, Čakovec, smjer keramičar. Slikanjem i skulpturama se aktivno bavi dugi niz godina a ujedno je član Likovnog udruženja Čakovec i Likovnog udruženja donjeg Međimurja, Prelog. Uključuje se sa svojim radovima na grupnim izložbama udruženja a sudjeluje često na likovnim kolonijama.

Izražava se u različite načine kao što su skulptura, keramika, glina i slikanjem.

Živi u Mihovljanu.

Galeriju pogledajte ovdje (Kerovec)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,176FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE