7.9 C
Čakovec
Srijeda, 28 veljače, 2024

Film Stanke Gjurić na festivalu u Islamabadu

Festivalski proslavljen kratkometražni igrani film Stanke Gjurić „Ljetno jutro“ koji je do sada sudjelovao na više međunarodnih filmskih festivala (Indija, Engleska, Austrija, itd.), ušao je u službenu selekciju Međunarodnog filmskog festivala ’60SIFF’ u Islamabadu (Pakistan), a održava se početkom kolovoza 2023.

’60 SIFF’ izrastao je u festivalski slavnu inicijativu, te kao takav imao prilike održavati projekcije, kako diljem Pakistana, tako i međunarodno, na Open Space Network, Delhi International Film Festivalu u Indiji, AIESEC Blida u Alžiru, sjedištu USIP-a u Washingtonu DC i Sveučilištu Harvard u Bostonu, te na nekoliko drugih lokacija u SAD-u.

 

Festival je pokrenut s ciljem osnaživanja mladih, njegujući pozitivno iskustvo učenja, poboljšanja razumijevanja duboko ukorijenjenih problema, te je istovremeno i platforma za sve talentirane filmaše iz cijelog svijeta koja je korak bliže premošćivanju jaza između kultura i stvaranju jakih globalnih veza među estetski vođenim pojedincima.

Ovakav kontinuirani protok informacija za mnoge je točka obrazovanja, educiranja, osvještavanja i inspiracije.

’60SIFF’ stvara zajednicu sudionika, ambicioznih filmaša i publike. Svake je godine sve bliže smanjenju jaza među kulturama i stvaranju bliskih svjetskih veza.

Ove godine festival također putuje na projekcije u različite zemlje, ne ograničavajući se na Pakistan.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE