17.3 C
Čakovec
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Sitnice dobivaju društveni dom, osigurano je 200.000 eura!

Grad Mursko Središće ima brojnu romsku nacionalnu manjinu, uglavnom naseljenu u naselju Sitnice, no veliki su napori već godinama ulagani u njihovu punu integraciju, od uređenja infrastrukture naselja, preko rada s vrtićkom djecom i predškolcima i pomaci su vidljivi.

Realizacija multifunkcionalnog društvenog doma omogućila bi različiti kulturno umjetnički i edukativni sadržaj u naselju Sitnice, ali i svakidašnje potrebe za koje služe društveni domovi, od održavanja izbora, sastanaka građana ili druženja.

Zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano je 100.000,00 eura, a danas je potpisan i ugovor s udrugom Kali Sara – Savez Roma u Republici Hrvatskoj za dodatnih 100.000,00 eura.

Potpisivanju je uz gradonačelnika Dražena Srpaka nazočio i predsjednik mjesnog odbora, Milorad Mihanović te predsjednik Udruge i saborski zastupnik, Veljko Kajtazi. Osim Grada Mursko Središće, ugovor na isti iznos potpisala i Općina Mala Subotica za naselje Piškorovec.

Daljnji radovi neće biti financirani iz gradskog proračuna, već će se sredstva isključivo tražiti putem nacionalnih i europskih fondova.

Izvor: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,176FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE