Regionalno predstavljanje edukacije Pobudimo jednakost – za smanjenje stereotipa u obrazovanju

Regionalno predstavljanje edukacije “Pobudimo jednakost” – za smanjenje stereotipa u  obrazovanju koje će se održati u srijedu, 8. veljače 2023. godine u Dvorani Zrinski 

Međimurske županije, Zgrada Scheier, Ul. Matice hrvatske 2 u Čakovcu, od 13 do 15 sati.

U prvom dijelu okupljene će pozdraviti župan Matija Posavec i gradonačelnica Ljerka Cividini.  Dijana Kobas Dešković iz udruge MODE1 održat će uvodno izlaganje o rodnoj ravnopravnosti i  stereotipima u obrazovanju, te predstaviti edukacijsku platformu “Treniraj trenera“. Nakon  toga održat će se panel rasprava pod nazivom ,,TKO ĆE IM REĆI?” – Škole za budućnost bez  rodnih stereotipa u kojoj će sudjelovati: 

  • Matija Posavec, župan Međimurske županije 
  • Ljerka Cividini, gradonačelnica 
  • Sandra Breka-Ovčar, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog 
  • Predstavnice tvrtke SPAN 
  • Diana Kobas Dešković, predsjednica udruge MODE1 

Raspravu će moderirati Anita Vadas, učiteljica razredne nastave u I. osnovnoj školi Čakovec i  savjetnica, edukatorica i motivatorica za uspješno roditeljstvo. 

Događaj se organizira u sklopu projekta Jednakost IN Stereotipi OUT, kojeg udruga MODE1  provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom i organizacijom AFA iz Srbije. Jedan od ciljeva  projekta je osvijestiti, prvenstveno na lokalnoj i regionalnoj razini, potrebu da se posveti više  pažnje pitanju jednakosti djevojčica i dječaka u obrazovanju, ali i njihovog poticanja da biraju  obrazovanje i karijeru u skladu sa svojim sposobnostima i željama. Poseban cilj je potaknuti  više djevojčica da odaberu STEM obrazovanje i karijeru te ih usmjeriti razmišljanju o poslovima  budućnosti.

U okviru projekta do sada su provedene radionice za preko 500 nastavnika i  nastavnica, te stručnih suradnika i suradnica u preko 40 škola u Hrvatskoj. Provedbu projekta  sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava,  Jednakost, Građanstvo). Više informacija o projektu na https://kindle-equality.com/. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE