29.5 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Prije će proći sezona nego u Hrvatsku stignu radnici

Agenti za uvoz radnika iz trećih zemalja kažu da je stanje na terenu ‘užasno’, da su usko grlo ambasade u kojima nema dovoljno ljudi kako bi obradili svu dokumentaciju. Istovremeno su radnici na rubu jer na ulicama New Delhija i Jacarte čekaju više od dva mjeseca – piše Danas.hr.

Radnu dozvolu su dobili, posao u Hrvatskoj također, no sve je zapelo na zadnjem koraku, dobivanju vize. Kako piše kako javljaju iz hrvatske agencije Connect Human Resources ispred ambasada u Indiji i u Jakarti, stvorile su se ogromne gužve. Nema dovoljno osoblja za rad u ambasadama, a zahtjeva za vizom je puno. Nadalje, izdavanje vize se čeka i do 85 dana. Naše ministarstvo tvrdi da gužvi nema, pa su poslali i fotografije.

Connect Human Resources u Indoneziji
U prvom planu Vinko Miše i Marijan Kutnjak, vlasnici Connect Human Resources agencije za uvoz radnika trenutačno regrutiraju novu radnu snagu u Indoneziji

Riječ je uglavnom o ljudima koji imaju veliko iskustvo rada u turizmu. Radnicima je bolja u Hrvatskoj nego u Katru. Razlog tome je taj da tamo sami moraju plaćati smještaj i hranu. U Hrvatskoj im je to uglavnom besplatno.

No kako svi oni očekuju da ovdje odrade sezonu, jer im se inače niti ne isplati putovati tako daleko na tek koji mjesec, pitanje je neće li masovno odustajati nakon što shvate da neće odraditi cijelu sezonu.

Potražnja za radnicima u Hrvatskoj je ogromna, naročito sezonskih u turizmu. No pitanje je neće li radnici stići taman pred kraj sezone.

Čekanje pred ambasadom traje danima

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE