15.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Predstava Mala seoska priredba uzela nagradu u Vodicama nakon premijere uz Dane Grada Čakovca

U čakovečkoj dvorani Centra za kulturu održana je premijera predstave Dramskog studia Dada i Kazališne družine Štolcer, “Mala seoska priredba”, a u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Čakovca.

Autorica teksta je Kristina Štebih prema tekstovima Ladislava Smoljaka i Zdeneka Sveraka, pod redateljskom palicom Davora Dokleje, likovno oblikovanje Ruse Trajkove, oblikovanje rasvjete Marija Zelenbabe. Glazbeni aranžman potpisuje Tomislav Cvrtila, a izvode Andrija Goričanec, David Dolenec i Nikola Kraljić.

Predstava je u Čakovcu oduševila publiku, među kojom je bila i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, a o kvaliteti izvedbe govori i činjenica kako je na nedavno održanom Festivalu kazališnih amatera Međimurja u Prelogu proglašena najboljom predstavom u cjelini.

Osim ove najznačajnije nagrade dobitnici nagrada su i glumci: Neven Matoša / Najbolja muška sporedna uloga: za ulogu direktora u predstavi i Jelena Dokleja / Najbolja ženska sporedna uloga: za ulogu Darinke u predstavi. Posebne pohvale dobili su za scenografiju Rusa Trajkova i Davor Dokleja te za najbolju glumačku minijaturu Silvio Štefanac.

Mala seoska priredba tako je krajem svibnja predstavljala Međimursku županiju na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera Hrvatske u Vodicama i kući donijela vrijedno priznanje, nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu. Ista je naime pripala Dijani Kirić za ulogu Vipičke u predstavi “Mala seoska priredba”.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE