13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Vatrogasci uputili apel građanima da ne pale vatru na otvorenom, umjesto razumjevanja dobili su ponovni požar

Požar otvorenog prostora dogodio se je 16. ožujka 2023. godine kod skele Fusek. Samo dva dana ranije, vatrogasci su uputili apel građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Nakon što smo 14.03. imali požar na lokaciji nedaleko od ove i nakon što smo uputili apel građanima, neki očito to nisu dobro shvatili pa su i dalje bezobrazni i opet potpaljuju, stoga smo ponovno izašli na požar kod skele “Fusek”.
Foto: DVD Mursko Središće
U 20:41 zaprimamo dojavu o požaru trstike kod skele “Fusek” uz Muru. Na intervenciju izlazimo s navalnim i malim navalnim vozilom te 9 članova. Dolaskom do mjesta, vidimo da gori na više mjesta istovremeno te kako se ti požari još uvijek nisu spojili. Raspodjelom ljudstva na više lokacija, pomoću naprtnjača, usprkos vjetru, brzim djelovanjem uspijevamo zaustaviti širenje požara i stavljamo ga pod kontrolu. Nakon što je požar u potpunosti ugašen, vitlom za brzu navalu dodatno smo natopili rubne dijelove da ne ostane još koja žeravica i kako se požar ne bi ponovio. Nakon pospreme, oba vozila vračaju se u spremište – poručili su vatrogasci Murskog Središća na svojoj Facebook stranici.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE