Popuštanje mjera: Od ponedjeljka posjet starijima u domu, a partneri uz žene na porodu

Stožer za civilnu zaštitu u Međimurju popušta mjere.

Od ponedjeljka, 18. svibnja bit će omogućen posjet korisnicima u domovima za starije, te korisnicima s invaliditetom uz strogo pridržavanja epidemioloških mjera za korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti vanjski prostor i to za najviše jednog posjetitelja u sobi korisnika uz strogo pridržavanje mjera.

Za pokretnije korisnike preporučena je organizacija posjeta u vanjskom prostoru pružatelja usluge, priopćio je stožer.

Nadamo se da ova odluka nije preuranjena s obzirom da su stariji najranjivija populacija što se tiče koronavirusa i da neće doći do neželjenih situacija.

U Županijskoj bolnici Čakovec dozvoljena je prisutnost partnera na porodu, također su priopćili.

Međimurska županija inače je 8. dan za redom “korona free” županija te već 32. dan nema novooboljelih osoba. U posljednjih 48 sati obavljeno je 43 testiranja.

S obzirom na otvaranje granica s Republikom Slovenijom, normalizira se režim na graničnim prijelazima Mursko Središće, Bukovje i Trnovec dok su malogranični prijelazi i dalje zatvoreni.

Građani Republike Hrvatske mogu bez posebnog ograničenja ući u Republiku Sloveniju ako su zdravi i ne pokazuju simptome koronavirusa te unatrag 14 dana nisu bili u zemljama izvan Europske unije. Kako se zbog popuštanja mjera očekuje pojačan promet na graničnim prijelazima, iz Policijske uprave Međimurske apeliraju na strpljenje putnika zbog evidencije osoba koje ulaze u Republiku Hrvatsku.

Pojačan nadzor i dalje se vrši nad domovima za starije i nemoćne te nad svim pružateljima socijalnih usluga koji su opskrbljeni dodatnom zaštitnom opremom, ali u našoj županiji u ponedjeljak se može u posjete, piše u priopćenju međimurskog Stožera.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE