Plavi i žuti spremnici stižu u sva kućanstva Općine Goričan od sutra

Podjela spremnika u Goričanu će krenuti od ponedjeljka, 31. svibnja 2021. godine. Nabavljeni spremnici vlasništvo su jedinica lokalne samouprave i kućanstvima se dijele na besplatno korištenje.

Plavi spremnik namijenjen je za odlaganje kartona, papira i tetrapaka, a žuti za odlaganje plastike i plastične ambalaže. Staklena i metalna ambalaža će se i dalje sakupljati putem vreća, dok se vreće za papir, tetrapak i plastiku ukidaju. Veće količine plastike, papira i tetrapaka, ako će korisnici imati, a koje ne stanu u spremnik, korisnici mogu odložiti u vlastitu vreću koja mora biti otvorena tako da se lako vidi sadržaj vreće. Višak kartona/papira može se pripremiti za odvoz u rinfuzi, vezan špagom.

Iz Pre-koma savjetuju da se ispražnjena ambalaža od sadržaja spljošti, kako bi zauzela što manje prostora u spremniku. Prema dosadašnjim iskustvima, u plavi spremnik stanu i do 3 dosadašnje vreće papira i terapaka, a u žuti spremnik do 3 dosadašnje vreće plastike. Za isporučene spremnike korisnici će dobiti jedan primjerak otpremnice i upute za korištenje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE