-2.8 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Pikač KUP: Na međunarodnom sportskom natjecanju sudjelovali vatrogasci iz Bugarske, Hrvatske i Ukrajine

Na sportskim terenima u Merhatovcu u organizaciji VSU Merhatovec održano je prvo izdanje Pikač KUP 2023, međunarodnog vatrogasnog sportskog natjecanja za mladež i žene na kojem su nastupile ekipe i pojedinci iz Bugarske, Ukrajine i Hrvatske.
Ukupno je nastupilo 27 natjecatelja u dvije discipline, 100 m s preprekama i štafetnoj utrci 4×100 s preprekama.
Na Otvaranju natjecanja prisutnima su se obratili Zapovjednik VZMŽ Robert Meglić, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević te predstavnici delegacija Ukrajine general Hrushovnchuk Volodymyr, i Bugarske Stojan Stojanov.
U utrci na 100 m s preprekama najbolje rezultate postigle su predstavnice Ukrajine
1. mjesto MARTSENIUK YULIIA
2. mjesto VATAMANIUK VIKTORIIA
3. mjesto MANKOVSKA NATALIIA
pobjednica je ujedno ostvarila i novi rekord Ukrajine u ovoj disciplini.
Kod mladeži odlične su rezultate ostvarili predstavnici Bugarske u muškoj i ženskoj kategoriji, kojima je ovo bio prvi nastup na međunarodnim natjecanjima.
Kod štafeta ponovno su dominirale predstavnice Ukrajine ispred ekipe domaćina, te su postignuti zavidni rezultati.
Nagrade najuspješnijima dodijelio je načelnik Općine Selnica Ervin Vičević.
Svi natjecatelji su nagrađeni peharima i medaljama te prigodnim poklonima koje su osigurali Općina Selnica i Međimurska županija, a svojim doprinosom kroz sufinanciranje projekta organizacije međunarodnog natjecanja uz spomenute potporu su dali i Grad Mursko Središće i Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije te donator tvrtka Alpro Šardi iz Selnice.
Uz samo natjecanje sudionici natjecanja posjetili su Oldtimer muzej Šardi u Selnici te Vatrogasni muzej HVZa u Varaždinu. Posebna zahvala ide i volonterima iz DVD Mursko Središće i DVD Žiškovec te članovima VSU Merhatovec i VSU Žiškovec koji su brinuli o samoj pripremi staza te održavanju i regularnosti samog natjecanja.
Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo zbog prilike za sudjelovanjem i natjecanjem te poželjeli da se i iduće godine ponovno sretnu na istom mjestu u još većem broju, što je i želja organizatora da ovo natjecanje postane tradicionalno – javljaju iz Vatrogasne sportske udruge Žiškovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Koncert Parni valjak i Radio 105

Koncert Parni valjak i Radio 105

Hajka