Pedalirali od Murskog Središća do grčke Peraie

Radost putovanja nije samo u odredištu već i putovanju. Robert Bogdan, murskosredišćanski pionir putovanja biciklom po Europi, svoju zarazu prenio je i na druge.

Tako su nastale ekipne ture biciklom po Europi. Ove godine na turi do Grčke, uz prekaljenog kolegu Sašu Matića, članovi ekipe bili su Mihael Zamuda, Zvijezdan Tuksar, Krunoslav Žilavec i Miroslav Malijević. Oni su se u Grčku do Peraie, 25 km južnije od Soluna uputili 30. srpnja, a put je trajao osam dana, nakon čega su se avionom vratili iz Soluna kući.

Robert Bogdan i Saša Matić na biciklističke ture zajedno odlaze od 2018. godine, a Robert od ranije, od 2003. godine

– Moje prvo iskustvo s dugom turom je iz 2003. godine, s kolegom iz Njemačke, ali je tada za to znao samo obiteljski i uži krug ljudi jer tada nije bilo popularnosti društvenih mreža, kazao je Robert. – Za Grčku smo se odlučili prošle godine da se malo odmaknemo od dunavskih tura i odemo nekamo drugamo, i to ovaj put od “kuće” prema odredištu u Grčkoj, za razliku od prijašnjih, kada smo od neke početne točke vozili prema domu. – Odluka je bila malo nepromišljena jer smo vozili u Grčku po velikoj vrućini, u kolovozu, kazao je Saša. – Ima i to svojih čari, ali ljepše je tjerati pedale prema domu, složili su se Robert i Saša.

Što su doživjeli na putu i kako se pripremiti za tako dugu biciklističku rutu od oko 1200 kilometara, pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 18. kolovoza.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE