0.6 C
Čakovec
Utorak, 5 prosinca, 2023

Općina Goričan sufinancira nabavu školskog pribora za sve školarce

Općina Goričan sufinancirat će troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog školskog pribora. 

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković donio je Odluku o isplati jednokratnih novčanih pomoći za nabavu radnih bilježnica i školskog pribora za školsku godinu 2022./2023.

Pravo na sufinanciranje nabave radnih bilježnica i ostalog školskog pribora imaju svi učenici osnovne škole u iznosu od 300 kuna po učeniku te učenici srednjih škola u iznosu od 300 kuna po učeniku, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Goričan.

– Dragi učenici, poštovani roditelji, učitelji, nastavnici i profesori, želim vam sretan početak nove školske godine! Povodom početka nove školske godine, u svoje ime i u ime svojih suradnika upućujem svima dobre želje te puno uspjeha u radu sa željom da vam nova školska godina bude bolja, sretnija i uspješnija od prošle. Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe upućujem svim prvašićima koji će prvi puta sjesti u školske klupe i tako započeti novo razdoblje u životu. Budite oprezni na putu od kuće do škole, a isto tako molim vozače da budu pažljivi u prometu, poručio je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinkov koji je ujedno istaknuo kako obrazovanje ima temeljnu ulogu u osobnom i društvenom razvoju te da Općina Goričan ulaže napore u osiguranje mjera da za to osigura što kvalitetnije uvjete i da rastereti roditelje u nabavci školskog pribora.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje potrebno je:

  • prvih dana škole učenici OŠ Goričan će u školi dobiti zahtjev za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica i ostalog školskog pribora te će roditelji popunjene obrasce dostaviti natrag u OŠ Goričan.
  • Za učenike srednjih škola, osim popunjenih obrazaca priloženih ovoj obavijesti, potrebno je dostaviti i Potvrdu o pohađanju srednje škole. Roditelji obrasce dostavljaju u prostorije općine Goričan, a obrazac se nalazi niže u prilogu.

Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjeve zaključno do 26. rujna 2022. godine.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u prostorijama Općine Goričan, svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE