Na području Grada Mursko Središće postavljene simpatične kante za smeće

Grad Mursko Središće nabavio je šest setova spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u obliku delfina, medvjeda i žabe za sakupljanje papira, plastike i stakla. Spremnici su postavljeni na lokacijama gdje se kreće najviše djece.

Grad Mursko Središće potpisao je Ugovor o neposrednom sufinanciranju nabave komunalne opreme s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim se sufinancira nabavka kanti za odvojeno sakupljanje otpada u obliku životinja.

Vodeći brigu o okolišu i okruženju u kojem živimo važno je razvijati ekološki osviještene navike kod djece od najranije dobi. Dobar način za to je svakako djeci učenje učiniti zanimljivim i pristupačnim. Tako će ovim zanimljivim oblicima kanta za smeće djeca kroz igru učiti o sortiranju smeća. Da su djeca oduševljena novim načinom sakupljanja smeća uvjerio se i gradonačelnik Dražen Srpak posjetivši Osnovnu školu Mursko Središće. Ostali spremnici nalaze se u Područnoj školi Peklenica, Područnoj školi Hlapičina, Dječjem vrtiću Maslačak Mursko Središće, skeli Fusek Mursko Središće i dječjem igralištu na Šetnici sv. Barbare.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE