15.6 C
Čakovec
Petak, 26 svibnja, 2023

MMČ: Zoran Kolarić otvara foto izložbu naziva Čovjek i grad

U novoj izložbenoj sezoni 2022. godine u Muzeju Međimurja Čakovec  izlaže čakovečki fotograf Zoran Kolarić. Ovaj fotograf iznimnog senzibiliteta svoja tankoćutna opažanja urbanih prostora donosi nam na izložbi Čovjek i grad. Otvorenje izložbe je 11. veljače u 18 sati, a trajat će do 13. ožujka. 

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec predstavit će svoj rad u 38 crno-bijelih fotografija. Svaka njegova fotografija plod je zaustavljene ljudske radnje u urbanom prostoru nekog od europskih gradova. Njegove iznimne kompozicije nastale su u Istanbulu, Adani, Puli, Pragu, Šibeniku, Lisabonu, San Marinu, Riminiju, Skopju, Čakovcu, Zagrebu, Bujama i Subotici.

Zoran Kolarić 1971. godine rođen je u Čakovcu, gdje i danas živi. Fotografijom se bavi posljednjih desetak godina. U svom fotografskom radu usredotočen je na ulično-dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju. Dosad je imao dvije samostalne izložbe te je sudjelovao na više od sto skupnih međunarodnih i domaćih fotografskih izložbi.

Iako je prilično samozatajan, njegove fotografije nagrađene su preko 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositelj je umjetničke fotografske titule EFIAP.

Član je Fotokluba Zagreb, Fotokluba Čakovec te Fotokluba Klik Sveta Nedelja. Također, dio je neformalnog fotokolektiva nekolicine hrvatskih fotografa s kojima je povezan kroz interes za uličnu fotografiju te zajedničke foto projekte. Njihov rad rezultirao je zajedničkom izložbom Gradovi u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi Zagreb 2020. godine.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,522FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE