Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila Mursko Središće

U Murskom Središću održana je radionica na temu Komasacije, koja je bila
namijenjena prvenstveno vlasnicima zemljišta, kako bi ih uputili u cijelu problematiku vezanu uz ovo važno pitanje vezano uz poljoprivredna zemljišta.

Uvodno se okupljenima obratio gradonačelnik i saborski zastupnik, Dražen Srpak, pokazavši interes Grada Mursko Središće za uključivanjem u ovaj problem, te upozorio kako je riječ o postupku u kojem će na svim razinama, od ministarstva, preko jedinica lokalne samouprave, pa do samih vlasnika parcela trebati visok stupanj suradnje.

Radionici je ispred Općine Podturen nazočio i načelnik Perica Hajdarović. Samu radionicu vodili su Igor Miodrag, načelnika Sektora za poljoprivredno zemljište u Ministarstvu, te Ante Vuković, voditelj Odjela za privatno zemljište.

U raspravu su se uključili i brojni poljoprivrednici, čime se jasno pokazala kompleksnost samog postupka. Okupljenima se na kraju obratila i sama ministrica Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Marija Vučković. Zbog velikog interesa i brojnih pitanja vezanih uz sam proces, održat će se još jedna radionica vezana na tu temu, a Grad će s vlasnicima zemljišta zajednički donijeti odluku o ulasku i obuhvatu Komasacije.

Izvor: GMS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE