Meri i Mario doplivali do čak četiri finala na mitingu u Grazu!

Sjaj dviju najboljih čakovečkih plivačkih zvijezda nastavlja sjati. Duo Meri Furdi i Mario Beliga upoznala je hrvatska plivačka javnost, a sada svojim nastupima plijene pozornost i u inozemstvu.

Odlične rezultate ostvarili su na međunarodnom plivačkom mitingu u Grazu gdje su izborili nastupe u čak četiri finala. Austrijski grad minulog vikenda ugostio je 53 plivačka kluba iz  osam zemalja (Mađarska, Slovenija, Slovačka, Češka, Nizozemska, Njemačka, Hrvatska i Austrija) što dovoljno govori o kvaliteti natjecanja. Pun pitoresknog grada na Muri tandem Čakovečkog plivačkog kluba vodio je trener i predsjednik Goran Kolarić koji je za natjecanje rekao kako pruža odličnu priliku za odmjeravanje snaga s talentima iz ovog dijela Europe. „U jutarnjim kvalifikacijama oboje plivača našeg kluba demonstriralo je svoje plivačko umijeće osiguravši bez većih problema mjesta u poslijepodnevnim finalima.

Usprkos tome što su čakovečki plivači po godinama još uvijek juniori hrabro su se natjecali u seniorskoj konkurenciji“ izjavio je Kolarić dodavši kako je ovo natjecanje samo još jedna nova stepenica na dugom putu do još boljih rezultata. „Plivali su s pojedincima koji imaju norme za Olimpijske igre u Parizu. Konkurencija je bila strašna, ali se nisu dali.

Dobro su odradili svoje dionice, stekli neprocjenjivo iskustvo i spremno idu dalje“ poručio je čelni čovjek ČPK-a. Rezultati čakovečkih plivača svjedoče o visokoj razini njihove izvedbe, budući da su se u sve četiri discipline u kojima su nastupili plasirali u popodnevna finala, osiguravajući izvrsne rezultate.

Meri Furdi je zauzela 8. mjesto u finalu na 50m slobodno i 18. mjesto u finalu na 100m slobodno, dok je Mario Beliga ostvario 19. mjesto u finalu na 100m leptir i 13. mjesto u finalu na 200m leptir.

Izvor: Tomica Jakopec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE