0.6 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Međunarodni je dan ljubljenja: Znate li koliko je trajao najduži poljubac?

Postoje mnoge teorije o tome kako je nastao poljubac, a gotovo svaka zvuči kao prava i istinita. Iako je riječ o čestoj aktivnosti primjenjivanoj na svakodnevnoj bazi, malo ljudi zna povijest poljubca i njegove prednosti.

Primjerice ljubljenjem u trajanju od samo minute sagorijevate čak šest kalorija, a da biste nekome dali poljubac potrebno je aktivirati čak 34 mišića. Također, na ovaj način gradite imunitet, oslobađate se stresa, a u nekim slučajevima možete se osloboditi alergijskih simptoma. Vrhovi našin usana 100 puta su osjetljivije od vrhova prstiju.

S druge strane, najduži poljubac na svijetu trajao je 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi. Znanstveni termin za ljubljenje je oskulacija. Poljubac na vjenčanjima uveden je kao oblik potpisivanja ugovora, a zadržan je sve do danas. U životu provedemo čak 300 sati ljubeći se.

Prema jednoj teoriji francuski poljubac razvio se je od eskimskog poljupca. Drugi pak smatraju da je poljubac nastao od hranjenja majke prema mladunčadi. U davna vremena na sličan bi način majka djetetu davala sažvakanu hranu.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Koncert Parni valjak i Radio 105

Koncert Parni valjak i Radio 105

Hajka