Međunarodni dan mrkve: Vrijeme je za zdravu dozu vitamina!

Svake godine 4. travnja obilježava se Međunarodni dan mrkve, posvećen jednom od najpoznatijih i najzdravijih povrća na svijetu. Ovaj dan slavi se diljem svijeta kroz razne događaje, kulinarske radionice, edukativne aktivnosti i zabavne manifestacije.

Zašto baš mrkve?

Mrkva nije samo ukusna, već i izuzetno hranjiva. Bogata je beta-karotenom, vitaminima A, C i K te vlaknima, a poznata je i po svojim dobrobitima za vid, kožu i imunološki sustav. Osim toga, mrkva je svestrana u kuhinji – može se jesti sirova, kuhana, pečena ili kao sok.

Kako se slavi ovaj dan?

Ljubitelji mrkve diljem svijeta obilježavaju ovaj dan na različite načine:

  • Organiziraju se festivali i okupljanja posvećena mrkvi.

  • Kuhari i entuzijasti pripremaju razna jela i deserte od mrkve.

  • Djeca sudjeluju u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani.

  • Društvene mreže preplavljuju kreativne fotografije i recepti s mrkvom.

Zanimljivosti o mrkvi

  • Najduža zabilježena mrkva imala je više od 6 metara!

  • Mrkva može biti narančasta, ljubičasta, crvena, bijela i žuta.

  • U srednjem vijeku koristila se kao prirodno sladilo u desertima.

Međunarodni dan mrkve odlična je prilika da uživate u ovom hranjivom povrću i podsjetite se na važnost zdrave prehrane. Kako vi planirate proslaviti ovaj dan?

Članovi Karate kluba Globus brane boje Hrvatske u Guadalajari

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE