Maturanti Tehničke škole Čakovec među najboljima u državi u čak pet disciplina!

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u tri je puna dana, u Zagrebu, na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. svoja znanja i vještine u 42 discipline pokazalo 374 najboljih učenica i učenika strukovnih škola Lijepe Naše.
Najveće je to natjecanje takve vrste u ovom dijelu Europe koje promiče strukovno obrazovanje, a mladim, talentiranim ljudima omogućuje da pokažu svoja znanja, vještine, kreativnost i spretnost.
Najbolji među najboljima na prostoru zagrebačkog su Velesajma pod budnim okom 178 članova prosudbenih povjerenstava te uz pomoć i podršku 343 mentora pokazali svoja znanja, vještine i potencijal te stekli iskustvo koje će im pomoći u oblikovanju vlastitih karijera.
Za odlično funkcioniranje trodnevnog natjecanja, osim brojnih sponzora i partnera te organizatora, zaslužno je i 29 škola domaćina, među kojima je bila i Tehnička škola Čakovec – domaćin natjecanja u disciplini CNC i CAD/CAM.
U okviru Državnog WSC natjecanja održava se WSC smotra radova učenika strukovnih škola u sedam različitih kategorija. Noel Špoljarić, učenik 4. RT razrednog odjela, predstavio je svoj rad Križić kružić kojim je na temelju online glasova i stručne procjene Povjerenstva zasjeo na visoko treće mjesto u WSC međusektorskoj smotri učeničkoga stvaralaštva – Elektrotehnika i računalstvo. Zasluge za ovaj uspjeh ima i njegov mentor Mirko Jambrošić, prof.
U disciplini Izrada programskih rješenja drugo mjesto u državi i srebrnu medalju osvojio je Vito List, učenik 4. RT razrednog odjela, mentor Krešimir Kočiš, prof.
U disciplini Administracija IT sustava drugo mjesto u državi i srebrnu medalju osvojio je Orsat Luko Horvat, učenik 4. RT razrednog odjela, mentor Mirko Jambrošić, prof.
U disciplini Mehatronika drugo mjesto u državi i srebrnu medalju osvojio je David Zadravec, učenik 4. MT razrednog odjela, mentor Zlatko Leček, prof.
Foto: Tehnička škola Čakovec
U disciplini Robotika drugo mjesto u državi i srebrnu medalju osvojili su Jakov Biškup, učenik 4. RT razrednog odjela, i Leonardo Horvatić, učenik 4. ET razrednog odjela, mentor Marko Markulija, prof.
U disciplini CAD/CAM tehnologije drugo mjesto u državi i srebrnu medalju osvojio je Ivan Dolenčić, učenik 4. ST razrednog odjela, mentor Perica Hajdarović, prof.
Sa sigurnošću se može reći da ovi učenici ostvaruju viziju i misiju Tehničke škole Čakovec te promoviraju izvrsnost u strukovnim vještinama, čime nadahnjuju mlade na odabir strukovnih zanimanja kao poželjnih u stvaranju karijere te uspješne i sretne budućnosti.
Nova prilika za tronove i sjajne medalje nekim novim učenicima pruža se u travnju 2025.
Izvor i foto: Tehnička škola Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE