Ljerka Cividini o lošem financijskom stanju koje je zatekla u Gradu Čakovca: Dug je 95 milijuna kuna

Ljerka Cividini nakon konstituirajuće sjednica progovorila je o lošem financijskom stanju koje je zatekla u Gradu Čakovcu. Ukupno dugovanje je 95 milijuna kuna.

Nakon prisege vijećnika pristupilo se i biranju članova odbora za statut, poslovnik i normativnu djelatnost, odbora za društvene djelatnosti, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, te odbora za financije i proračun.

Upravo kada je o financijama riječ na pitanje gradonačelnici o nedavnoj izjavi bivšeg gradonačelnika Stjepana Kovača o rezultatima poslovanja prema kojem je poslovanje Grada pozitivno, a ukupni rezultati poslovanja na dan 31. svibnja 2021. godine iznose 291.592,34 kune, nova čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini je kazala:

– Trenutnim pregledom poslovnih knjiga i rekapitulacijom ukupnog duga ukupno dugovanje Grada je 95 milijuna kuna, s tim da je neplaćenih računa u iznosu od 4,5 milijuna kuna, 42 milijuna kuna je evidentiranih obveza ali još ne dospjelih i imamo nerealiziranih ugovora u vrijednosti od 47 milijuna kuna koji su potpisani i počele su investicije. 

To je jako loše stanje s obzirom da znamo da se Grad tijekom ove godine još zadužuje za još 45 milijuna kuna od tog kredita povučeno je za sad 10 milijuna kuna kojega će također trebati dodati ovoj brojci i vratiti kroz naredne godine. To je prema odluci ondašnjeg gradskog vijeća zaduženje za gradsku tržnicu, vanjske bazene i Ulicu Ivana Gorana Kovačića. 

Moram napomenuti da pregledom dokumentacije i samih gradskih bazena to je ugovor koji je težak 34 milijuna kuna, nažalost mene je na stolu dočekao već anex ugovora za nekakve van troškovničke radove i time se očekuje povećanje ugovora za nekih 3 milijuna kuna koliko sad mogu reći, ali naravno da će trebati napraviti analizu što i kako dalje, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini o dugovanjima koje je zatekla preuzevši vlast.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE