13.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Kreće novi ciklus stipendija za učenike deficitarnih obrtničkih zvanja

U tijeku je natječaj koji provodi Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom te gradovima i općinama za novi ciklus stipendija za učenike deficitarnih obrtničkih zvanja.

Učenice i učenici s prebivalištem u Međimurskoj županiji koji se žele natjecati trebaju dostaviti dokumentaciju prema uvjetima natječaja. Prijavnice s dokumentacijom dostavljaju se osobno ili poštom u Obrtničku komoru Međimurske županije, I.G.Kovačića 4, 40.000 Čakovec, najkasnije do 21. prosinca 2022. godine.

Godišnji iznos stipendije je 6.000 kuna (796,34 eura).

Izbor zvanja koja se stipendiraju vrši se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom u Čakovcu, a dosad su stipendirani kuhari, autoelektričari, stolari, tokari, obućari, strojobravari, vodoinstalateri, keramičari, konobari, autolimari, soboslikari, slastičari, fasaderi, elektromehaničari i bravari…

Obrtnička komora Međimurja već 20. godinu zaredom uspješno provodi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja. Projekt tradicionalno financijski podupiru Međimurska županija gradovi Mursko Središće, Prelog i Čakovec te od prošle školske godine i 17 međimurskih općina.

Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji komora objavljuje, zajedno s obrascima za natječaj.

Tekst natječaja i prijavnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE