13.3 C
Čakovec
Subota, 9 rujna, 2023

Još jedno novo priznanje za Marija Vukoju

Još jedno novo priznanje stiglo je za poznatog hrvatskog sportskog djelatnika i trenera, sportskog direktora Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Čakovčanina Maria Vukoju.

Vukoja koji već obavlja visoke funkcije u hrvatskoj, europskoj i svjetskoj gimnastičkoj federaciji dobio je još jednu. Na prijedlog predsjednika FIG-e (Međunarodne gimnastičke federacije)  Morinarija Watanabea imenovan je u FIG-ovu Komisiju za zaštitu (Safeguarding Commision) za Olimpijski ciklus od 2022. do 2024. godine. Uz predsjednicu komisije Donatellu Sacchi i ostale članove, Mario će intenzivno raditi na projektima u svrhu jačanja prava i zaštite sportaša te poticanja pozitivnih kulturnih promjena u gimnastici. Po dobivanju obavijesti Vukoja je izjavio kako na tom području ima puno posla, da već ima određene ideje, ali da će se time početi krajem kolovoza.

Naime, pred Vukojom, ali i našim najboljim gimnastičarem Filipom Udeom je nastup na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Munchenu od 11. do 21. kolovoza. Ude te obojica trenera, Mario Vukoja i Igor Kraijimski put najvećeg bavarskog grada krenut će sutra (nedjelja 12. kolovoza).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Ples na nitima

Teuta ima novu predstavu

Teuta

Zanimljiva izložba čak 31. autora

ZAF izložba