6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Intervju s Helgom Lajtman, novom vršiteljicom dužnosti ravnatelja CZK-a Čakovec

Helga Lajtman (36), kulturologinja po struci, velika ljubiteljica filmskog svijeta i umjetnosti, nova je vršiteljica dužnosti ravnatelja CZK-a Čakovec.

Rođena je u Zenici, no dugi niz godina živi i djeluje u Međimurju. Preko 10 godina radi u CZK-u Čakovec kao organizatorica programa i vrlo je svestrana osoba u svom poslu. Kako navodi, tijekom godina koje radi u Centru za kulturu Čakovec dosta je slušala i primijetila da su „zatvoreni“ prema posjetiteljima i građanima i to joj je jedna od stvari koje želi promijeniti.

Također, jedan od glavnih ciljeva joj je novo ruho dvorane Centra za kulturu Čakovec.  U intervjuu ispod upoznajte bolje Helgu Lajtman, novu vršiteljicu dužnosti ravnatelja CZK-a Čakovec.

– Kako ste se našli u Čakovcu? Koliko godina već živite i djelujete u Međimurju? 

– Nakon fakulteta u Rijeci izazov sam pronašla u PR službi televizije u Sarajevu, u Sarajevu sam i upoznala svog supruga koji je autohtoni Međimurec. Nakon posla u Sarajevu radila sam u izdavačko-nakladničkoj kući u Zagrebu, ali sam zbog trudnoće ostala bez posla i tada smo se preselili, odnosno u slučaju mog supruga, vratili u Međimurje. Već imam sasvim dovoljno staža u Međimurju i od starta sam u Centru za kulturu Čakovec.

– Po Vašem subjektivnom mišljenju, što od umjetničkog programa nedostaje u Čakovcu? 

– Čakovec kao grad ima dosta sadržaja. Nismo mi milijunska sredina tako da je nama kao organizatorima programa u kulturi ponekad teško pronaći svježi sadržaj ili nešto što publika već nije vidjela. Drago mi je da Čakovec dolaskom mladih ljudi na pozicije mijenja kulturološki i programski zrak sredine i tu definitivno mislim na Muzej Međimurja, Turističku zajednicu grada Čakovca, ali i Knjižnicu Nikola Zrinski Čakovec koja ima fantastične programe, posebno Dječji odjel. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni ostale festivale, manifestacije, samostalne umjetnike i udruge u kulturi.

– Kakva je Vaša vizija CZK-a Čakovec u budućnosti? U kojem bi se smjeru trebalo gledati i zalagati? 

– Tijekom godina koje radim u Centru za kulturu Čakovec dosta sam slušala, a i sama primijetila da smo „zatvoreni“ prema posjetiteljima i građanima i to je jedna od stvari koje želim promijeniti. Prema viđenome, po pitanju infrastrukture ustanova u kulturi na području Europe, ali i u Hrvatskoj, jedan od mojih ciljeva definitivno je obnova, odnosno novo ruho dvorane Centra za kulturu Čakovec. Bavim se natječajima i europskim projektima. A o ostalim vizijama ću polako, strateško planiranje je jako bitno.

Ostatak intervjua pročitajte u 1414. broju Međimurskih novina! 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE