0 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Oronuli centar Čakovca vapi za obnovom: Raspisan Natječaj za izradu idejnog rješenja

Jedan od ključnih projekata koji će uskoro ugledati svijetlo dana u Čakovcu je toliko očekivana obnova Trga Republike, piše u priopćenju Grada Čakovca. 

Prvi koraci odrađeni su ispitivanjem javnog mnijenja građana putem ankete, a nakon prikupljenih podataka te preferencija Čakovčanki i Čakovčana, dobiven je registarski broj natječaja Hrvatske komore arhitekata.

Samim time ovih je dana Grad Čakovec u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja raspisao Natječaj za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog natječaja uređenja čakovečkog trga.

Njime se želi dobiti najbolje idejno rješenje budućeg uređenja središnjega gradskog trga, kojim će se sagledati cjelovito uređenja prostora Trga Republike, uskladiti današnje urbane, socijalne, društvene potrebe građana s povijesnom urbanističko – arhitektonskom strukturom te omogućiti  funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana na otvorenom javnom gradskom prostoru.

Drugi opći cilj je sagledavanje prostornih mogućnosti u povezivanju osnovnih funkcija Trga s pješačkom zonom centra grada i Perivojem Zrinskih. Spomenimo kako je planirana okvirna sveukupna vrijednost obnove 12,4 milijuna kuna.

Svi koji žele biti dio natječaja imaju pravo postavljati pitanja zaključno s 23. rujna 2022. godine putem elektroničke pošte ([email protected]) s naznakom: PITANJA ZA NATJEČAJ – TRG REPUBLIKE U ČAKOVCU, dok je rok za predaju natječajnih radova 22. studeni 2022. do 12 sati u pisarnicu Grada Čakovca, neovisno o načinu dostave.

Natječaj se provodi u skladu s Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza Udruženja hrvatskih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata, kao i u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE